Kocaeli

Darıca’da Engelsiz Yaşam Merkezi kursları başlıyor

Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, özel bireylerin hayatına dokunan eğitimlerle yeni döneme merhaba diyor. Detaylar haberimizde..

Darıca’da Engelsiz Yaşam Merkezi kursları başlıyor

Darıca Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, özel bireylerin hayatına dokunan eğitimlerle yeni döneme merhaba diyor. Yeni dönem kayıtlarının başladığı kurslar sayesinde özel bireyler, hem kendilerini geliştirecek hem de sosyal hayata daha güçlü katılım sağlayacak.

Darıca Belediyesi, özel bireylerin sosyal hayata aktif katılımını artırmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde yeni dönem kurs kayıtlarını başlattı. Bedensel engelli ve özel bireylere yönelik düzenlenecek kurslar, kişisel gelişimden el sanatlarına kadar geniş yelpazede eğitim imkanı sunacak. Kurs programları kapsamında; kişisel gelişim, sosyal beceri, el sanatları ve görsel sanat eğitimleri verilecek. Katılımcılar, hem yeni beceriler kazanma hem de sosyal etkileşimlerini güçlendirme fırsatı bulacak. Eğitimler, hafif ve orta düzey engel grubundaki 18 yaş üzeri bireyler için planlandı.

"Her bireyin eşit imkânlara sahip olduğu bir Darıca için çalışmaya devam edeceğiz"
Başvurular 15 Ekim Çarşamba gününe kadar Adnan Menderes Kültür Merkezi (DAREN) üzerinden alınacak. Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 7 441 / 1922 numaralı telefondan Engelsiz Yaşam Merkezi’ne ulaşabilecek. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, engelsiz yaşam için yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: "Engelli kardeşlerimizin toplumun her alanında yer alabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezimiz, bu anlamda onların sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak önemli bir adım. Her bireyin eşit imkânlara sahip olduğu bir Darıca için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.