Burdur

Davayı kazandık açıklamasına belediyeden yalanlama

Burdurlu İş Adamı Baki Varol’un Fethiye yolu üzerindeki imara takılan arazisi ile ilgili geçtiğimiz günlerde davayı kazandığına dair açıklamasına Burdur Belediyesi’nden yalanlama geldi.

Davayı kazandık açıklamasına belediyeden yalanlama

Burdurlu İş Adamı Baki Varol’un Fethiye yolu üzerindeki imara takılan arazisi ile ilgili geçtiğimiz günlerde davayı kazandığına dair açıklamasına Burdur Belediyesi’nden yalanlama geldi. Yapılan açıklamada davanın Baki Varol lehine sonuçlandığı şeklindeki açıklamanın yanıltıcı olduğu ifade edildi. Ayrıca Baki Varol’un canlı yayına çıkalım şeklindeki “hodri meydan” restine de Burdur Belediyesi’nden aynı şekilde hodri meydan yanıtı geldi. Şimdi gözler tarafların canlı yayına çıkıp çıkmayacağında…
Burdur Belediyesi’nin konu ile ilgili açıklaması şöyle;

Burdur Yerel Basını tarafından yapılan bir haberde, bir iş adamı vatandaşımız, iftar amacıyla bir araya geldiği basın mensuplarına, Burdur Belediyesine karşı açmış olduğu ve halen devam etmekte olan bir davayla ilgili açıklamalarda bulunmuştur.

Bu açıklamada, belediyemizden imar revizyon talebinde bulunduğu ve bu konuyla ilgili açılan davanın lehine sonuçlandığı şeklinde yanıltıcı bilgi vererek, yerel basında konunun haber olarak paylaşılmasını sağlamıştır.

Anılan iş adamının Belediyemiz aleyhine olarak hakkında basına bilgi verdiği İdare Mahkemesi kararının tam olarak hangi konuda ve hangi idari işleme ilişkin olduğu açıklanmamıştır.

Basın açıklaması yapılan İftar yemeğinde kamuoyuna yeterli ve gerçek bilgi verilmemiş, yapılan bu yanıltıcı açıklamada, ‘bu vatandaşımız tarafından yapılmak istenen bir yatırımın önü Belediye yönetimimiz tarafından kesilmek istenmiş, ancak bu iş adamı tarafından bu konuda Belediyeye karşı bir dava kazanılmış’ gibi tamamen gerçeğe aykırı bir algı yaratılmaya çalışılmıştır.

Bu iddianın aksine, bugüne kadar Burdur Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne yönelik herhangi bir eğitim tesisi ve sağlık alanı yapılması amacıyla plan değişikliği talebi yapılmamıştır. Dolayısıyla Belediyemize ilimizde bu amaçla yapılacak bir yatırım için hiçbir başvuru veya talep söz konusu olmadığından, mevcut olmayan bir talebin reddedilmek suretiyle yatırımın engellendiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; bu vatandaşımızla Belediye arasında halihazırda görülmekte olan ve henüz karara bağlanarak kesinleşmemiş bir dava bulunmakla birlikte, bu davanın konusu, hiçbir şekilde yapılan açıklamada belirtilen konuya ilişkin değildir.

Diğer yandan, aynı vatandaşımız daha önce de 03.10.2012 tarih ve 2012/123 sayılı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunun iptali için açmış olduğu davayı kaybetmiştir. Burdur Belediyesi Meclisi tarafından ise İdare Mahkemesinin imar revizyonuna ilişkin kararı ivedilikle yerine getirilmiş bulunmaktadır.

Tekrar ve önemle hatırlatmak isteriz ki; Burdur Belediyesi yönetiminin el değiştirdiği 2014 yılından bu yana, eğitim veya sağlık tesislerinin yanı sıra, herhangi bir kamu yatırımı ile ilgili talepte bulunulması halinde tarafımızdan hiçbir engellemede bulunulmamış, aksine ilimize bu tür yatırımların yapılmasının teşviki amacıyla Belediye yönetimi tarafından her tür girişimin önü açılmıştır.

Halihazırda ilimizde özel bir okul faaliyet göstermektedir. İhtiyaç olduğu düşünülerek yeni bir özel okul açılabilmesi için yer talebinde bulunan yurttaşlara da plan değişikliği yapılarak ihale yolu ile yer satışına çıkılmıştır. Ancak Burdur Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ikinci bir özel okul yapılması için herhangi bir talep ve başvuru olmamıştır.

Açıklamada bulunan iş adamına ilişkin işlem, bu alanda ticari alanlarla birlikte yapılmak istenen bir konut projesine ilişkindir. Dolayısıyla dava konusu alanla ilgili herhangi bir vatandaşımız tarafından Burdur Belediyesine bir sağlık tesisi ya da herhangi bir eğitim tesisi başvurusu yapılmamıştır.

Sayın iş adamına Hodri Meydan diyoruz.

Burdur Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze Eğitim tesisi ve Sağlık tesisi yapmak üzere başvuruda bulunduğunuza dair herhangi bir evrak ve doküman var ise kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyoruz.

Basın yoluyla kamuoyunu yanlış bilgilendirmenize esas olan böyle bir başvurunuzun gerçekte bulunmadığı sabit olur ise; en kısa zamanda Eğitim tesisi ve Sağlık tesisi projenizi yaparak, plan değişikliği için Burdur Belediyesine başvuru yapmaya sizi davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kıbrıs'taki yatırımları Burdur'u gururlandırdı! sokağa adı verildi
Bölgesel

Kıbrıs'taki yatırımları Burdur'u gururlandırdı! sokağa adı verildi

Burdurlu iş insanı Baki Varol, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde adından söz ettiriyor. Baki Varol, Esentepe Beldesinde yaptığı yatırımlarla Kıbrıs'a büyük değer katıyor.

 Başkan Ümit Alagöz  Baki Varol başkanıma Tefenni Belediye’si olarak kapılarımızın sonuna kadar açık
Yerel Yönetim

Başkan Ümit Alagöz Baki Varol başkanıma Tefenni Belediye’si olarak kapılarımızın sonuna kadar açık

Her ne kadar yavru Vatan olsada farklı bir Ülke statüsü taşıyan Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde İlimizde sahip çıkılmayan bir Burdurlu iş insanımızın Kıbrıs Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları, Milletvekilleri, Belediyeleri ve Halkı tarafından nasıl sahip çıkıldığını gözlerimle, kulaklarımla, yaşadıklarımla şahit oldum.

Varollar'dan sert çıkış; Belediye yetkilileri uyuyor mu?
Bölgesel

Varollar'dan sert çıkış; Belediye yetkilileri uyuyor mu?

Varollar Group Şirketleri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan dava açıklamasının ardından açıklamalar peş peşe geldi.

Burdur'da Baki Varol, belediyeye karşı açtığı davayı kazandı
Bölgesel

Burdur'da Baki Varol, belediyeye karşı açtığı davayı kazandı

Varollar A.Ş sahibi Baki Varol, Burdur Belediyesi ile yürütülen Yeni Adliye Karşısındaki 30 dönümlük arazi davasının sonuçlanması sonrasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi
Bölgesel

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi

Baki Varol Bir Araya Getirdi Burdur İçin Birlik Beraberlik Teması
Bölgesel

Baki Varol Bir Araya Getirdi Burdur İçin Birlik Beraberlik Teması

Burdur’un önde gelen iş insanlarından, 'kanaat önderi’ Varollar Grup yönetim kurulu başkanı Baki Varol, Ağır Ceza Reisi için veda etkinliği düzenledi.