Isparta

Davraz Kayak Merkezi'ne 20 günde 90 bin ziyaretçi

Isparta’nın kış turizmi için önemli noktalarından biri olan Davraz Kayak Merkezi'nde sömestr yoğunluğu yaşanıyor. Merkez 20 günde 90 bin ziyaretçi ağırladı.

Davraz Kayak Merkezi'ne 20 günde 90 bin ziyaretçi

Isparta’nın kış turizmi için önemli noktalarından biri olan Davraz Kayak Merkezi'nde sömestr yoğunluğu yaşanıyor. Merkez 20 günde 90 bin ziyaretçi ağırladı.
Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri olan Davraz Turizm Merkezi sömestr tatili boyunca en yoğun günlerini yaşadı. Tatil boyunca yerli ve yabancı binlerce konuk ağırlayan Davraz Kayak Merkezi’nde ziyaretçiler 26 kilometreyi bulan pistlerde doyasıya kayakla ve kızakla kayarak gönüllerince eğlendi. 15 Ocak itibariyle doğal kar yağışıyla tüm pistlerini açtan merkezde şu anda tesisler bölgesinden başlayarak tüm pistlerde ortalama 78 santim kar kalınlığına sahip. Son yılların en az yağışlı kış mevsimini geçiren Türkiye'de Davraz aldığı kar yağışıyla şanslı sayılabilecek kayak merkezlerinden biri oldu. Sömestr tatiliyle birlikte Türkiye’nin birçok ilinden ziyaretçiyle dolup taştı. Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunan Isparta Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada Akdeniz’in incisi Davraz Kayak Merkezi’ne sömestr tatili boyunca hafta sonları günlük 2 bine yakın araç girişi olduğunu belirterek günlük yaklaşık 8 bin ziyaretçinin Davraz’a geldiğini söyledi.

Davraz 20 günde 90 bin ziyaretçi ağırladı

Vali Baruş, “Türkiye’deki diğer kayak merkezleri henüz sezonu açmamışken biz 15 Ocak'ta doğal karla kayak merkezini kış turizmine açtık. O günden beri yoğun bir kullanım var. 20 günde yaklaşık 90 bin ziyaretçimizi ağırladık. Geçen yılki 265 bin ziyaretçi sayımızı bu yıl geçeceğimizi düşünüyoruz. Şu anda kar kalınlığı 78 cm civarlarında, oteller bölgesi dahil her tarafta kızak, snowboard ve kayak sporu yapılabiliyor. Mekanik tesislerimiz gayet yoğun bir şekilde çalışıyor. Bu yıl mekanik tesislerimize t-bar ve yürüme bandı da ekledik. Yeni kayak öğrenen çocuklarımız, gençlerimiz 165 metre uzunluğundaki yürüme bandını yoğun olarak kullanıyor, çok güzel bir alan kayak öğrenmek için. Buradan Ispartalı vatandaşlarımızı kayak öğrenmeye davet ediyorum özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi” dedi.

Davraz Kayak Merkezi'ne 20 günde 90 bin ziyaretçiDavraz Kayak Merkezi'ne 20 günde 90 bin ziyaretçiDavraz Kayak Merkezi'ne 20 günde 90 bin ziyaretçiDavraz Kayak Merkezi'ne 20 günde 90 bin ziyaretçiDavraz Kayak Merkezi'ne 20 günde 90 bin ziyaretçi

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.