Antalya

Deniz kirliliğine EGDS ile anında müdahale

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gemi kaynaklı deniz kirliliğinin önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği Elektronik Gemi Denetleme Sistemi (EGDS) ile denizi kirleten gemilere anında müdahale ediyor.

Deniz kirliliğine EGDS ile anında müdahale

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gemi kaynaklı deniz kirliliğinin önüne geçmek amacıyla hayata geçirdiği Elektronik Gemi Denetleme Sistemi (EGDS) ile denizi kirleten gemilere anında müdahale ediyor. EGDS’nin devreye girdiği günden itibaren denizi kirleten 42 gemiye kesilen 91 milyon 766 bin TL idari para cezasını Büyükşehir Belediyesi çevre yatırımlarında kullanıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk ve tek olan "Elektronik Gemi Denetim Sistemi" (EGDS) ile Akdeniz masmavi sularını kirleten gemilere göz açtırmıyor. Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen EGDS sistemi ile Aksu Beşgöz Deresi ve batıda Göynük Çayı arasındaki sorumluluk sahasındaki deniz araçlarının denizlere kirletmesine anında müdahale ediliyor.

Antalya Körfezi 7/24 izleniyor
EGDS ile Antalya Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında bulanan saha içerisinde 22 noktaya PTZ ve termal kamera kuruldu. Sistem kapsamında 20 ayrı noktaya 40X optik büyüme özelliğine sahip 20 PTZ kamera, otomatik tanımla sistemine sahip 20 termal kamera ve ayrıca Balıkçı Barınağı üzerinde 90 mil menzilli su üstü radarı kuruldu. Yaklaşık 3 kilometrelik mesafeden net ve yakın görüntü alabilen kameralar ile denizleri kirleten gemiler anında tespit ediliyor. EGDS merkezinden 7/24 kameralar ile izlenen Antalya körfezinde denizi kirlettiği tespit edilen teknelere anında tespit ediliyor.

42 geminin denizi kirlettiği tespit edildi
Denetim tekneleri denizi kirlettiği tespit edilen geminin bulunduğu noktadan numune alıyor. Numune sonuçlarına göre denizi kirlettiği analiz sonuçları ve kamera kayıtları ile tespit edilen gemilere idari yaptırım uygulanıyor. 5 Temmuz 2023 tarihinden itibaren devreye alınan EGDS ile 42 geminin denizi kirlettiği tespit edildi. Yapılan tespitler sonucunda 91 milyon 766 bin TL idari para cezası uygulandı. Büyükşehir Belediyesi’nin gemi kaynaklı deniz kirliliğine yönelik cezalardan elde edilen gelir ise yine çevre projelerinde değerlendiriliyor. Büyükşehir Belediyesi, böylelikle hem deniz kirliliğini önüne geçerken, hem de çevre projelerine de kaynak aktarıyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da Triatloncular deniz kirliliğine ‘dur’ demek için denize girdiler
Yaşam

Antalya'da Triatloncular deniz kirliliğine ‘dur’ demek için denize girdiler

Antalya’da aralarında milli sporcuların da bulunduğu triatloncular, deniz kirliliğine dikkat çekmek için adeta yarışırcasına denize girdi.

Alanya'da abartı egzoz kullanan araç sürücüsü ceza yağdı
3. Sayfa

Alanya'da abartı egzoz kullanan araç sürücüsü ceza yağdı

Antalya'nın Alanya ilçesinde aracında teknik değişiklik yaptığı ve abartı egzoz kullandığı belirlenen sürücüye 7 bin 129 lira para cezası kesildi.

Aranan şahıs yakalandı, adalete teslim edildi
3. Sayfa

Aranan şahıs yakalandı, adalete teslim edildi

Afyonkarahisar’da 6 yıl 1 ay 2 gün hapis cezası bulunan Z.B. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.

Polis operasyonunda aranan şahıs yakalandı
3. Sayfa

Polis operasyonunda aranan şahıs yakalandı

Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda; 16 yıl 3 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.

Aynur Köse'nin feryadı: "Evimi bu hale getirenlerden ceza istiyorum!
Bölgesel

Aynur Köse'nin feryadı: "Evimi bu hale getirenlerden ceza istiyorum!

Isparta’da yalnız yaşayan 62 yaşındaki Aynur Köse’nin evi, kiracıları tarafından çöp eve çevrildi.

Uyuşturucudan aranıyordu! Enselendi!
3. Sayfa

Uyuşturucudan aranıyordu! Enselendi!

Afyonkarahisar’da uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan 2 yıl 3 ay 10 gün hapis cezası ile aranan şahıs jandarmanın takibi ile yakalandı.