Denizli

Denizli'de Çiftçilere Destek: Çivril'de Lisanslı Depoculuk Tesisi Hizmete Alındı - Haberler

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinde tamamladığı ikinci lisanslı depoculuk tesisini hizmete aldı.

Denizli'de Çiftçilere Destek: Çivril'de Lisanslı Depoculuk Tesisi Hizmete Alındı - Haberler

DENİZLİ (İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çivril ilçesinde tamamladığı ikinci lisanslı depoculuk tesisini hizmete aldı. Türkiye’de ilk kez belediye desteği ile yapılan lisanslı depoların yaklaşık 250 milyon liraya mal olduğu belirtilirken, çiftçilerin artık ürünlerini ucuz bir şekilde elinden çıkarmak zorunda kalmayacağı vurgulandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent merkezinin ardından Çivril ilçesinde de yapımını tamamladığı ikinci lisanslı depoculuk tesisinin açılışı yapıldı. Borsa Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Tesisi’nin açılışına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhur İttifakı Çivril Belediye Başkan Adayı Gürcan Güven, STK temsilcileri, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Osman Zolan açılış konuşmasında ülkelerin gıda ve enerji arzı gibi hayati derecede önem taşıyan konularda tetikte olduğunu ifade etti. Bu kapsamda lisanslı depoculuğun ülkelerin ve şehirlerin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Zolan, özellikle hasat dönemlerinde fiyatların düştüğüne, ürünlerini depolayacak yeri olmayan çiftçilerin de düşük fiyattan ürünlerini satmak zorunda kaldığına dikkati çekti. Bu nedenle lisanslı depoculuğun çok çok kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Artık çiftçimiz ürününü ucuz bir şekilde elinden çıkarmak zorunda değil. Ürününün kalitesini koruyarak istediğinde satmak üzere depolayabileceği bir yeri var” dedi.

Tesis 250 milyon liraya mal oldu
Çiftçilerin lisanslı depoya getirdikleri ürünün bedelinin yüzde 75’i oranı karşılığında, Ziraat Bankası’ndan sıfır faizle nakit ihtiyacını karşılayabileceğini anlatan Başkan Zolan, “Biz ilk yola çıkarken kentimizin iki noktasında lisanslı depoculuk yapalım dedik. Çünkü biz Denizli'deki 19 ilçemizde hiçbir ayrım yapmadan, her yönde eşit hizmet etme noktasında gayret sarf ediyoruz. Çünkü biz insanlarımızı, şehrimizi seviyoruz. Bu tesisimizde de Çivril, Baklan, Çal, Bekilli, Çardak ve Bozkurt havzasının ürünleri depolanacak.” Çivril ilçesine inşa ettikleri bu tesisle birlikte Denizli Merkez Lisanslı Depoculuk tesisin birlikte maliyetinin yaklaşık 250 milyon lira olduğunu belirten Başkan Zolan, yatırımın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Zonguldak Limanı’nı temizleniyor
Bölgesel

Zonguldak Limanı’nı temizleniyor

Zonguldak Limanı’nı standart derinliğe kavuşturmak için geçen yıl Temmuz ayında imzalanan sözleşmenin ardından limandaki temizlikle derinleştirme çalışmaları sürüyor.

Yeniköprü Mevkiinde Yola İnen Dev Kaya Parçaları Temizleniyor!
Bölgesel

Yeniköprü Mevkiinde Yola İnen Dev Kaya Parçaları Temizleniyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Yeniköprü mevkiinde yola inen kaya parçaları, Karayolları 117. Şube Şefliği ekipleri tarafından temizlenmeye başlandı.

Eğirdir Gölü'nde temizlik devam  ediyor
Yaşam

Eğirdir Gölü'nde temizlik devam ediyor

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Su Altı Arama Kurtarma Timi, Eğirdir Gölü’nde şehrin içme suyunu temin eden terfi merkezindeki emiş pompalarının bulunduğu bölgede oluşan yosunlaşmayı temizledi.

Yeşilova'da Parklar Temiz ve Düzenli Hale Geliyor! Kayadibi Parkı'nda Ot Temizliği
Bölgesel

Yeşilova'da Parklar Temiz ve Düzenli Hale Geliyor! Kayadibi Parkı'nda Ot Temizliği

Yeşilova Belediyesi, Kayadibi Mahallesi'nde bulunan parkın ot temizliği ve düzenlemesini tamamladı. Çocuklar ve vatandaşlar için parklar güzelleştiriliyor.

Vatandaşın isteğine kulak verdiler park ve bahçeleri temizlediler
Bölgesel

Vatandaşın isteğine kulak verdiler park ve bahçeleri temizlediler

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Efeler Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine harekete geçen Efeler Belediyesi ekipleri, park bahçelerde temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirdi.

Darıca Belediyesi Bayram Alışverişi ve Temizlik İçin Hazır -Haberler
Yaşam

Darıca Belediyesi Bayram Alışverişi ve Temizlik İçin Hazır -Haberler

Darıca Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.