Denizlili altı gönüllü, İsrail vahşetine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için yürüyüşe geçti. Delikliçınar Yeni Camiden yürüyüşe başlayan gönüllüler, 20 gün sonra Hatay'a ulaşacak.
İsrail'in dünyanın gözü önünde Filistin halkına yaşattığı vahşeti gözler önüne sermek için Denizlili altı gönüllü harekete geçti. Gazze Yürüyüş Platformu adı altında birleşen Hamidullah Ata, Fadıl Baş, Mustafa Türkan, Halil Çatal, Halil Işılak ve Ahmet Türkan Delikliçınar Yeni Camisinden yürüyüşe başladı. Platform üyeleri yürüyerek 20 günde ulaşmayı hedefledikleri Hatay'da etkinliği bitirecek.
5 ili yürüyerek geçecekler
Denizli'den başlayan farkındalık yürüyüşü kapsamında 20 gün içinde Afyon, Konya, Niğde, Adana'ya ulaştıktan sonra Hatay'a giriş yapacaklarını ve Reyhanlı'da yürüyüşü bitireceklerini anlatan Gazze Yürüyüş Platformu Gönüllüsü Hamidullah Ata, “Denizli – Hatay arası yaklaşık 900 kilometre. İsrail vahşetini bir kez daha gözler önüne sermek, farkındalık oluşturmak, insanların dikkatini Filistin'de yaşanan acılara çekmek için yürüyüş etkinliği organize ettik. Geçeceğimiz illerden de STK'ların desteklerini alacağız. Yürüyüşe altı gönüllü ile başladık. Geçiş yapacağımız illerden de bize destek vermek için katılacak arkadaşlarımız var” dedi.
“Zulme sessiz kalamayız “
İsrail zulmünün her zaman karşısında olduklarına dikkat çeken Ata, “Denizli'den rotamız Gazze olması niyetiyle yola çıktık. İnsanlığın onuru izzeti şerifi ve başta doğu Türkistan, Gazze olmak üzere yapılan zulme karşı sessiz çoğunluğun sesi olması niyetiyle inanmışlık ve adanmışlık ruhunun vermiş olduğu motivasyon ile Çınar Meydanı'ndan sırtımızda çantalarımızla yola çıktık” diye konuştu.
Yürüyüş 20 gün sürecek
Denizli'den başlatılan yürüyüşün 20 gün sonra Hatay'da tamamlanacağını belirten Ata, şöyle konuştu:
“Bütün insanlık adına diriliş ve uyanışın kıvılcımı olması temennisiyle yola revan olduk. Bu sessiz yürüyüşümüzün kitlelere hareket getirmesi ve bütün insanlığın ayaklanarak bu vahşete karşı kıyama durmasını hedeflemekteyiz. Yürüyüş 1 Temmuz'da Çınar Meydanı'ndan başlamıştır. Gazze yürüyüşümüz 20 Temmuz günü Hatay Reyhanlı sınırında son bulmasını hedefledik”
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)