Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Tekke Mahallesi’nde bulunan Sultan Sarı Baba Türbesinin simgelerinden olan iki borazan taşından biri çalındı. Duruma tepki gösteren tarihçiler, "Taşı çalan geri bıraksın" çağrısında bulundu.
Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Tekke Mahallesi’nde bulunan ilçenin en çok ziyaret edilen dini mekanı olan Sultan Sarı Baba Türbesinin simgelerinden olan iki borazan taşından biri çalındı.
Sultan Sarı Baba Türbesi’nin bahçesinde yaşları neredeyse 1000 yılı bulan servi ağaçlarının bulunduğunu, eşine az rastlanan bu ağaçların aynı zamanda anıt ağaç statüsüne alındığını anlatan Afatoğlu, “Biz Denizli Sarayköy Tekke köydeyiz. Tekke köyde önemli bir türbemiz var. Sultan Sarı Baba Türbesi. Sultan Sarı baba sağlığında burada bir tekke işletiyormuş tabi tekkenin etrafında da dervişleri var zaman zaman bu dervişlerini toplantıya çağırmak için o dönemde cep telefonu olmadığı için arkamızda gördüğünüz borazan taşıyla dervişlerini çağırıyormuş. Onun tepesinde bir delik var oradan üfledin mi geyik sesi çıkartıyor bu taşlar sayesinde dervişlerini tekkesinde topluyormuş. Bu borazan taşını zaman zaman bazı kötü niyetli insanlar bu tekke önünden bu türbenin önünden çalmışlar, ama bu kutsal bir taş olduğu için tekrar geri gelmiş bir şekilde. Sarı babanın rahatsız etmesi yoluyla rüyasında veyahut da insanların baskısıyla bu borazan taşları tekrar türbeye geri gelmiş” diye konuştu.
Borazan taşı burada değerli
Çalınan bozaran taşının türbenin önemli bir parçası olduğunu hatırlatan Afatoğlu, şöyle konuştu:
"Biz bu türbeye program yapmaya geldik. Gördük ki burada iki tane borazan taşı olması gerekiyordu ama 1 tane borazan taşı var. Diğer borazan taşı çalınmış, bu borazan taşları bu türbenin bir kültür varlığı Denizli’nin bir kültür varlığı. Bu borazan taşı olduğu müddetçe buranın önemi var bu Sultan Sarı babanın önemi var. Onun için bu taşın başka yerde hiçbir değeri yok ancak burada olursa değeri var, lütfen bu borazan taşının ikincisini çalan kişi buraya tekrar bıraksın. Taşı çalan kişi size sesleniyorum, başınıza iş gelmeden lütfen bu taşı buraya geri bırakın oksa Sultan Sarı baba sizi rahatsız eder”İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)