Denizli

Denizli nevresim ihracatında Türkiye'nin zirvesinde yer alacak

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, "Yıllık 250 milyon değerinde nevresim ihracatı yapan Denizli, bu değerle ülkemizin toplam nevresim ihracatının yüzde 55’i ilimizden gerçekleşiyor" dedi. Detaylar haberimizde..

Denizli nevresim ihracatında Türkiye'nin zirvesinde yer alacak

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, "Yıllık 250 milyon değerinde nevresim ihracatı yapan Denizli, bu değerle ülkemizin toplam nevresim ihracatının yüzde 55’i ilimizden gerçekleşiyor" dedi.

Denizli, ev tekstili denildiği zaman sadece ülkemizde değil, dünyada da ilk akla gelen duraklardan biri. İlk ihracatını binlerce yıl önce tekstil sektöründen yapan Denizli, günümüzde bu başarısını ev tekstili ürünleri ile taçlandırıyor.

Denizli ev tekstili ihracatının önde gelen ürün gruplarından biri olan Nevresim ve yatak çarşafıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu şunları söyledi:
“Ülkemizden 2023 yılında 461 milyon dolar değerinde nevresim-yatak çarşafı ihracatı yapıldı. İlimizden ise yıllık 250 milyon değerinde nevresim ihracatı yapılıyor. Bu değerle ülkemizin toplam nevresim ihracatının yüzde 55’i ilimizden gerçekleşiyor. Havlu ve bornozda olduğu gibi nevresim grubunda da Denizli, ülke çapında lider konumda. 2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde ilimizin nevresim-yatak çarşafı ihracatı 131,7 milyon dolar değerine ulaştı. İlimiz lider konumunu tüm şartlara rağmen sürdürüyor. Almanya, İtalya, ABD, İsviçre ve Avusturya en fazla nevresim ihracatı yaptığımız ilk 5 ülke olarak sıralanıyor. Bu dönemde toplamda 80 ülkeye nevresim-yatak çarşafı ihracatı gerçekleştirildi.”

AB’nin sürdürülebilirlik politikaları ilimiz ihracatçılarını yakından ilgilendiriyor
2024 yılı Ocak-Temmuz döneminde Denizli’nin nevresim-yatak çarşafı ihracatının yüzde 74’ünün Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığını belirten DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “En fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 10 ülkenin içinde 6 AB ülkesi yer alıyor. Bu nedenle, Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlikle ilgili tüm düzenleme ve uygulamaları Denizli nevresim ihracatçılarını yakından ilgilendiriyor. Bu noktada, Denizli’de ev tekstili alanında faaliyet gösteren firmaların yüksek oranda GOTS, Oeko-Tex, Textile Exchange ve BSCI gibi sürdürülebilir üretim yapıldığını gösteren belgeleri barındırdığını söyleyebiliriz. Tasarım ve kalite konularında önde gelen üreticilerimiz organik nevresim ihracatında da epeyce yol kat etmiş durumda. Denizli ili toplam ihracatı değerlendirildiğinde yılın ilk 7 ayında ortalama ihracat birim değerinin 2,16 dolar değerinde olduğunu görüyoruz. Nevresim-yatak çarşafı grubunda ise aynı dönemde ihracat birim değeri 9,71 dolar olarak gerçekleşti. Katma değerli ihracatıyla bu ürün grubunda ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan tüm ihracatçılarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.