Denizli

Denizli’nin gençleri doğa eğitiminde buluştu

Denizli’de devlet okullarında 10. sınıfa geçen 24 öğrencinin katılıyla gerçekleştirilen "Denizli’de İnsan, Mekan, Coğrafya-3" projesinde, sahada doğa ve yaban hayatı gözlemi yapıldı. Detaylar haberimizde..

Denizli’nin gençleri doğa eğitiminde buluştu

Denizli’de devlet okullarında 10. sınıfa geçen 24 öğrencinin katılıyla gerçekleştirilen "Denizli’de İnsan, Mekan, Coğrafya-3" projesinde, sahada doğa ve yaban hayatı gözlemi yapıldı.

Denizli Merkezefendi Lütfi Ege Anadolu Lisesi tarafından "Denizli’de İnsan, Mekan, Coğrafya-3" adlı proje uygulandı. 23-28 Haziran 2025 tarihleri arasında yürütülen proje, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklendi. Coğrafya Öğretmeni Mehmet Çenesiz’in yürütücülüğünü yaptığı projeye, Denizli’deki devlet okullarında 10. sınıfa geçen 24 öğrenci katıldı. Katılımcıların proje kapsamındaki ulaşım, yemek ve kırtasiye gibi giderleri kamu kurumları tarafından karşılandı.

Öğrenciler proje kapsamında Altındere Vadisi, Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti, Laodikya Antik Kenti, Karahayıt Kaplıcaları, Kaklık Mağarası, Tarihi Hançalar Köprüsü, Çal Kısık Kanyonu, Yatağan, Yeşilyuva, Seyir Tepesi, Güney Şelalesi, Süleymanlı Yayla Gölü, Buldan ve Ornaz Vadisi Doğal Yaşam Parkında etkinlikler yaptı. Proje ekibinde yer alan Prof. Dr. Hasan Kara, Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, Prof. Dr. Bilal Söğüt, Prof. Dr. Murat Barlas, Doç. Dr. İbrahim Balık, Dr. Selahattin Akşit, Dr. Hülya Kaymak, Dr. Doğan Sözbilen ve öğretmenler, öğrencilere sahada uygulamalı olarak bilgiler aktardı.

Bilimsel gezi, saha çalışmaları, doğa ve yaban hayatı gözlemi, bilgi işlemsel düşünme, deney uygulamaları ve işbirlikçi grup etkinlikleri gibi yöntemleri içeren proje ile öğrenciler yaşadıkları şehri tanıma fırsatı buldu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.