Denizli

Denizli OSB, Uluslararası Çalışma Örgütü temsilcilerini ağırladı

Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Türk Vatandaşları İçin İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi Projesi

Denizli OSB, Uluslararası Çalışma Örgütü temsilcilerini ağırladı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yetkilileri, Denizli OSB iş birliğinde gerçekleştirilen “İŞMEP Projesi” çerçevesinde Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yürürlükte olan proje hakkında bilgi aldılar.

“Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Türk Vatandaşları İçin İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi Projesi” çerçevesinde Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) arasında 28 Nisan 2022 tarihinde imzalanan İşyerinde Mesleki Eğitim ve Gelişim Programı (İŞMEP) çerçevesinde tekstil, makine ve mermer sektörü öncelikli olmak üzere 100 Suriyeli ve 100 Türk vatandaşın çalışma onaylarının alınması ve mevcut eleman arayan firmalara yerleştirilip meslek sahibi olması hedeflendi. Denizli OSB olarak proje çerçevesinde DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan Denizli ILO Ofisi Proje ekibi, 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle mesleki eğitim ve istihdam çalışmalarına başladı. Denizli ILO Ofisi Proje Ekibi, DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Öztürker koordinatörlüğünde 6 kişilik bir ekip ile firma ziyaretlerine başladı.

Proje uygulama sürecinde işe yerleştirilecek Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Türk vatandaşların çalışma başvuruları, izinlerin alınması ve mesleki eğitim ile istihdam alanlarına yönelik çalışmak isteyen kişilerin başvuruları değerlendirilerek, ILO projesinden yararlanıp yararlanamayacakları belirlendi. Geri kalan 9 aylık süreçte işe yerleştirilen kişilerin destek ödemeleri ve firmalardan alınacak matbu belgeler tamamlanarak işyerlerine firmalara teşvik ödemeleri gerçekleştirilmiş ve mesleki becerilerin geliştirilmesi hedeflendi. Proje çerçevesinde istihdam gerçekleştirilen firmalar 6 ay boyunca istihdam edilen kişi sayısınca asgari ücretin yüzde 30’u ve SGK prim desteklerinden faydalandı.

İLO İŞMEP Projesinde yeni durum incelenmiş, yaklaşık 400 kursiyer firmalar ile mülakata alınmış, mesleki gelişim eğitimleri verildi. SGK girişi yapılmış olan 158 aday ise teşvik desteğinden yararlandırıldı. İşe yerleştirilen bu adayların 97’si Türk vatandaşı 61’i de Geçici Koruma Altında ilde yerleşim gösteren Suriye vatandaşıdır.

Ziyaret sırasında göstermiş olduğu misafirperverlik dolayısı ile Bölge Müdürü Ahmet TAŞ’a teşekkürlerini sunan Proje Koordinatörü Emily Harwıt, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirilen proje çerçevesinde başarılı bir organizasyon içerisinde olduğunu, firmaların istihdam edilen çalışanlara yaklaşımlarından memnuniyet duyduğunu belirtti. Denizli OSB ILO Ofisi proje koordinatörü Hakkı Öztürker ve proje ekibine yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür eden Emily Harwıt, özellikle Engelli istihdamı konusunda projenin gerçekleşmiş olduğu 6 il içerisinde Denizli OSB’nin ilk sırada olduğunu belirtti. Denizli OSB ile iş birliklerinin devam edeceğini ve yeni projeler ile çalışmaların süreceğini belirterek ziyaret tamamlandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

PAÜ Rektörü Kutluhan: “Sanayici ihtiyacı olan elamanı daha okuldayken tespit edecek”
Bölgesel

PAÜ Rektörü Kutluhan: “Sanayici ihtiyacı olan elamanı daha okuldayken tespit edecek”

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü görevinde 3’üncü yılını dolduran PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan,

Denizli'de Operasyon! Uyuşturucu Ayakkabısından Çıktı!
3. Sayfa

Denizli'de Operasyon! Uyuşturucu Ayakkabısından Çıktı!

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan uyuşturucu operasyonunda yakalanan yabancı uyruklu şahsın ayakkabısından 2 parça halinde 836 gram reçine esrar maddesi çıktı.

İki Otomobil Çarpıştı, 3 kişi yaralandı
3. Sayfa

İki Otomobil Çarpıştı, 3 kişi yaralandı

Denizli’de iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Denizli Çardak 'ta Çekişmeli seçim  Başkanlar Yarışıyor ,DP Mahmut Öztürk  ve Ak parti Hüsnü Yılmaz
Yerel Yönetim

Denizli Çardak 'ta Çekişmeli seçim Başkanlar Yarışıyor ,DP Mahmut Öztürk ve Ak parti Hüsnü Yılmaz

31 mart 2024 pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Denizli ili Çardak ilçesinde 2 başkan yeniden başkan olmak için yarışıyor

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu .Kız  ne yaptı
Bölgesel

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu .Kız ne yaptı

Denizli’de hemen her gece pencereye gelen tacizci, üniversiteli genç kızın kabusu oldu.

Başkan Cengiz Arslan Halk Buluşmalarına Devam Ediyor! -Haberler
Yaşam

Başkan Cengiz Arslan Halk Buluşmalarına Devam Ediyor! -Haberler

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Kalınkoz ve Gürsu Mahallesinde gerçekleşen halk buluşmalarında, yeni dönemde yapılacak projeleri vatandaşlara anlattı.