Denizli

Denizli Tandır Kebabı için konuştular

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Yönetimi, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’a ziyarette bulundu.

Denizli Tandır Kebabı için konuştular

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Yönetimi, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan’a ziyarette bulundu. Ziyarete; Denizli’nin kültürel mirası olan Denizli Tandır Kebabının ulusal ve uluslararası mecrada bilinirliliğini artırmak, özel lezzetle şehrin tanıtımına katkı konulması amacıyla ortak çalışmalar yapılması için fikir alışverişinde bulunuldu.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz, Kebapçı Dursun işletmesinin sahibi Dursun Göçenoğlu ve sektörün temsilcilerinden oluşan Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırladı. Ziyarette, tarihi 1800’lü yıllara dayanan Denizli’nin kültürel lezzeti Denizli Tandır Kebabının bozulmadan gelecek nesillere aktarılması, ulusal ve uluslararası arenada Denizli Tandır Kebabının bilinirliliğinin artırılması, gastronomi mirasla Denizli’nin tanıtımına katkı koyulması amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.

"Önemli bir değerimiz”

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Coğrafi İşarete sahip Denizli Tandır Kebabı, Denizli’mizin önemli bir kültürel varlığıdır. Gastronomi mirası bir kültürü yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Denizli Ticaret Odası olarak derneğimizle her daim istişare halinde olacağız. Denizli’mizin tanıtımı açısından bu kültürel lezzeti önemsiyoruz. Derneğimizin çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Denizli’mizin yararına her türlü çalışmaya destek veririz” dedi.

“Ortak paydamız Denizli”

Denizli Tandır Kebabı ve Kültürel Lezzetleri Yaşatma Derneği Başkanı Güzide Metinöz’de DTO Başkanı Erdoğan’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Geçmişimizden gelen mirasımız Denizli Tandır Kebabını, gelenek bozulmadan ustalarımızın lezzetli elleriyle gelecek nesillere aktarmayı görevimiz olarak kabul ediyoruz. Tarihi 1800’lü yılların ortalarına kadar giden Denizli Tandır Kebabı, Kaleiçi Çarşısı’nda ortaya çıktı. Geçmişte olduğu gibi bugünde Bayramyerinde, Kaleiçi’nde Denizlili Kebapçılarımız, hem yerli hem de yabancı misafirlerimize bu özel lezzeti sunmaya devam ediyor. Sektörümüzün tüm temsilcileri de bu geleneği en iyi şekilde yaşatıyor. Denizli Tandır Kebabının ülkemizde ve dünyada tanıtımı, tabi bu özel mirasımızla Denizli’mizin tanıtımı için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Sizlerin de desteğiyle inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

DTO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısında Sektörel Sorunlar Ele Alındı
İş Dünyası

DTO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısında Sektörel Sorunlar Ele Alındı

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 1., 10. ve 18. Meslek Komiteleri üyeleriyle bir araya gelerek sektörel gelişmeleri değerlendirdi. Görüş alışverişi ve istişarelerin yapıldığı toplantıda, üyelerin sorunları ve talepleri de dinlendi.

Başkan Erdoğan Sektörel Değerlendirmelerde Bulundu
Bölgesel

Başkan Erdoğan Sektörel Değerlendirmelerde Bulundu

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, meslek komiteleri ile istişare toplantıları yapıyor. Sektörel gelişmeleri değerlendirdiği ortak komite toplantılarının ilki gerçekleşti.

23 Nisan Etkinlikleri İçin Çocukların Performansı Taş Çıkarttı
Etkinlik

23 Nisan Etkinlikleri İçin Çocukların Performansı Taş Çıkarttı

Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Çocuk Korosu ve Orkestrasının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında verdiği konser performansı adeta büyüklere taş çıkarttı.

Denizlispor'da Bekir Turaç Böke'nin Sezonu Kapatan Sakatlığı
Yaşam

Denizlispor'da Bekir Turaç Böke'nin Sezonu Kapatan Sakatlığı

Denizlispor’dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke’nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Basınla Buluştu
Bölgesel

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Basınla Buluştu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşma yapan Çavuşoğlu, “Basının özgürleştiği, kendi işlerini kendilerinin görebildiği bir sistem kurma hayalimiz var” dedi.

Tavas’ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı
Bölgesel

Tavas’ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı

Denizli’nin Tavas ilçesinde çiftçiler ve vatandaşlar, yeterli yağışların olmaması nedeniyle yağmur duasına çıktı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı dua sonrası, hayır yemeği dağıtıldı.