Türk Devletleri Teşkilatı Üyesi Ülkelerin katılımları ile "Herkes İçin Yüzme" Projesi kapsamında düzenlenen yarışmalarda Türkiye elemeleri 8 grup halinde hafta sonu yapılacak. Denizli'de yapılacak yarışmalarda 10 ilden 323 sporcu kulaç atacak.
Türk Devletleri Teşkilatı Herkes İçin Yüzme Projesi ikinci yılında yine Denizli'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. 25-26 Ocak 2025 tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Yüzme Havuzunda yapılacak yarışmalara 10 ilden 323 sporcu katılacak. Yarışmaların seremonisi 25 Ocak Cumartesi günü saat 13.30'da gerçekleşecek.
10 ayrı kategoride yapılacak yarışlar Cumartesi günü sabah saatlerinde start alacak. Yarışmalara katılan sporcular 30 dakika süre boyunca yüzerek en iyi dereceyi elde etmeye çalışacak. Kategorilerinde ilk üçe giren sporcular madalya alacak ve 22-23 Şubat tarihlerinde Konya'da yapılacak Türkiye Finallerine katılma hakkı kazanacak. Finallerde de başarılı olan sporcular Türk Devletleri Teşkilatı Üyesi ülkelerin başarılı sporcularıyla birlikte Azerbaycan'da yapılacak uluslararası finallerde buluşacak.
Üst üste ikinci defa Türk Devletleri Teşkilatı Yüzme Grup Yarışmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğünde hazırlıklar sürüyor. Yarışmalar hakkında değerlendirmede bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Türk Devletleri Teşkilatı Herkes İçin Yüzme Projesinin, bir spor projesi olmasının yanında Türk Cumhuriyetleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı geliştirmeyi amaçladığını kaydetti. Pamukkale Üniversitesi ile birlikte Denizli'de ikinci defa yarışlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İlman, katılacak tüm sporculara başarılar diledi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)