Denizli

Denizlili kadınlara tarım ve arıcılık eğitimi veriliyor

Denizli’de Kadın Çiftçi Kredisi kullanmak isteyen 50 kadın girişimciye yönelik tarım ve arıcılık eğitimi verildi.

Denizlili kadınlara tarım ve arıcılık eğitimi veriliyor



Denizli'de Dar gelirli girişimci kadınlara destek sağlamak hedefiyle hizmetlerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, “Kadın Çiftçi Kredisi” kullanan Denizlili 50 kadın girişimciye yönelik arıcılık eğitim toplantısı düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ile girişimci kadınlar katıldı. Eğitimde yetkili uzmanlar, tarım sektöründe kadın girişimcilerin iş sahibi olmalarını teşvik ederek onlara bir gelecek sunma hedefiyle 2021 yılında hayata geçirdikleri “Kadın Çiftçi Kredisi” ile “Arı gibi çalışan mikrogirişimci kadınlar” projesi anlatıldı. Merak ettikleri konuları soran kadınlar ise proje hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Mikrokredi Ofisi kadınlar için var
Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci burada yaptığı konuşmada, üreten bir kimliği olan Denizli’nin sanayi ve turizmin yanı sıra aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu vurguladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin Çal ve Tavas ilçesi olmak üzere 2 bal ormanı projesi olduğunu ve bunun arıcılık sektörü için büyük avantajlar sağlayacağını vurgulayan Değirmenci, “Şehrimizin coğrafi konumu nedeniyle taşıdığı beli başlı avantajları var. Bazı ürünlerde lideriz. Kekik üretimi başta olmak üzere, üzüm, ceviz, nohut ve birçok aromatik bitkilerin üretiminde başı çekiyoruz. Sizler çalışıp gayret ederseniz, ‘Bizler bu işten evimize katkı sağlamak istiyoruz’ diyorsanız, biz sizler için varız. Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisimiz sizin için burada” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Denizli Büyükşehir Belediyesi kadın pide ustaları yetiştiriyor
Yaşam

Denizli Büyükşehir Belediyesi kadın pide ustaları yetiştiriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin ‘Yerinde öğreniyoruz’ projesi kapsamında Fatih Sosyal Etkinlik Merkezi’nde açılan gastronomi mutfağında kursiyerlere pide yapımı ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Denizli Büyükşehirin halk dansları festivali devam ediyor
Etkinlik

Denizli Büyükşehirin halk dansları festivali devam ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali tüm hızıyla devam ederken, Adalet Parkı, Yenişehir, Esentepe ve TOKİ Babadağlılar Sitesi’nde düzenlenen gösteriler göz doldurdu.

Denizli'de 7'den 70'e spor
Bölgesel

Denizli'de 7'den 70'e spor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 7'den 70'e herkese spor yaptırmak için düzenlediği yaz dönemi spor kurs kayıtları 29 Temmuz’da başlıyor. Yeni dönem kayıtlarında ilk kez futbol, step aerobik ve çocuk yogası kursları ile Denizlililer buluşacak.

Başkan Çavuşoğlu:  “Tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber ediyoruz”
Yaşam

Başkan Çavuşoğlu: “Tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber ediyoruz”

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye adım atacak gençlere YKS tercih danışmanlığı hizmeti sunacak.

Denizli'de halk dansları rüzgarı
Yaşam

Denizli'de halk dansları rüzgarı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılan 12 ülkeden 392 sanatçı, kentin dört bir tarafında dans rüzgarı estirmeye başladı.

 Denizli'de 18. Uluslararası Halk Dansları Festivaline sayılı günler kaldı
Etkinlik

Denizli'de 18. Uluslararası Halk Dansları Festivaline sayılı günler kaldı

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 18’ncisini düzenleyeceği Uluslararası Halk Dansları Festivali, “Şehirde Dans Var” sloganı ile 21 Temmuz 2024 Pazar günü başlıyor. 12 ülkeden 392 dansçının katılacağı festival 27 Temmuz’a kadar sürecek.