Gaziantep

Depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depreme Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan ve enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan 75 yaşındaki Ökkeş Ölçücü, depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti.

Depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depreme Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan ve enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan 75 yaşındaki Ökkeş Ölçücü, depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti. O gece yaşadıklarını anlatan Ölçücü, "O gece oruç tutmak için kalkacaktım ama Cenab-ı Hak oruç tutmayı nasip etmedi" dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma yol açtığı yerlerden biri de Gaziantep'in Nurdağı ilçesi oldu. İki büyük depreme Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan ve enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan 75 yaşındaki Ökkeş Ölçücü, o gece yaşadıklarını anlattı.

"2 oğlum, 2 gelinim, 5 torunum gitti ve oğlumun kaynanası öldü"

Asrın felaketinde 10 yakınını kaybettiğini söyleyen ve kendisinin de bireysel imkanlarıyla enkaz altından çıktığını belirten Ölçücü, "Biz ailecek enkaz altında kaldık. Benim 10 tane cenazem var. 2 oğlum, 2 gelinim, 5 torunum gitti. Bir de evimizde misafirimiz vardı. Oğlumun kaynanası, o da enkaz altında kalarak öldü. 2 oğlum ve 5 torunum ile sağ kurtulduk. Ben de evimin çatı katındaydım. Çökmeyle beraber duvarın altında kaldım. Kendi imkanlarımla enkazdan çıktım" dedi.

"Cenab-ı Hak oruç tutmayı nasip etmedi"

Afet gecesi oruç tutmak için sahura kalkmayı planladığını ama nasip olmadığını söyleyen Ökkeş Ölçücü, "Ben o gece sahura kalkacaktım. Pazartesi günü oruç tutacaktım. Peygamber Efendimiz'in pazartesi oruç sünneti için sahura kalkacaktım ama kısmet olmadı. Cenab-ı Hak nasip etmedi. O gece 4 defa büyük şiddette sarsıntı oldu. Benim oturduğum 5 katlı bina 6 metre ileri yıkıldı. Ailemle beraber enkaz altında kaldık ve kendi ailemden 10 kişiyi kaybettik. Evimin enkazı 6 günde temizlenebildi. Allah razı olsun AFAD ekipleri hayatta olan çocuklarım ile torunlarımızı çıkardı" ifadelerini kullandı.

"Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin"

Yaşanan afetin ardından cenazelerini defnettiğini ve akabinde çadıra yerleştiğini belirterek devlet yetkililerine teşekkür eden Ölçücü, "Bu devletimizden Allah razı olsun. Allah benim ömrümden alsın Cumhurbaşkanımıza versin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. İstemediğimiz kadar yardım geldi. Biz de böyle kardeşlik, dostluk olduğu müddetçe bu Türkiye, bu devlet yıkılmaz" diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Işığında Burdur'un Deprem Kimliği Önlemler Konuşulacak
Bölgesel

Kahramanmaraş Işığında Burdur'un Deprem Kimliği Önlemler Konuşulacak

Burdur Belediyesi tarafından "Kahramanmaraş Işığında Burdur'un Deprem Kimliği" konulu panel düzenlenecek. Panelde Burdur'un depremselliği ve olası bir depreme karşı alınması gereken önlemler konuşulacak.

Depremin Birinci Yılında Burdur'da Duygusal Anlar 'Her Kurtardığımız Canlıda Tekrar Doğuyorduk'
Bölgesel

Depremin Birinci Yılında Burdur'da Duygusal Anlar 'Her Kurtardığımız Canlıda Tekrar Doğuyorduk'

Burdur İtfaiyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için tören düzenledi. Törende konuşan İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, depremin ilk anlarında yaşadıklarını ve kurtarma çalışmalarını anlattı.

Başkan Meçikoğlu, '6 Şubat'ı unutabilmek ne mümkün'
Bölgesel

Başkan Meçikoğlu, '6 Şubat'ı unutabilmek ne mümkün'

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, 6 Şubat Depremi ile ilgili bir açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

Depremde yıkılan tarihi mekanların son hali kameralara yansıdı
Bölgesel

Depremde yıkılan tarihi mekanların son hali kameralara yansıdı

’Asrın felaketi’ olarak nitelendiren 6 Şubat’taki depremde kısmen yıkılan tarihi yapılar fotoğraflandı.

Kahramanmaraş’tan destek
Yaşam

Kahramanmaraş’tan destek

Bakan Özhaseki’nin ’Yerinde dönüşüm’ açıklamasına Kahramanmaraş’tan destek Haber Detayı..

Deprem bölgesine dönüş arttı Geri dönenlere yol masrafı kolaylığı
Yaşam

Deprem bölgesine dönüş arttı Geri dönenlere yol masrafı kolaylığı

Depremden dolayı başka illerde yaşayan ve geri dönecek olan vatandaşlar için, AFAD tarafından yapılan açıklamada, geri dönüşleri için gerekli imkan ve kolaylığın sağlanacağı belirtildi.