6 Şubat depreminde yan taraftaki binanın üzerine devrilmesi sonucu yıkılan Adıyaman Ulu Cami’de restorasyon çalışması başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tescilli eserlerinden birisi olan Adıyaman Ulu Cami 6 Şubat depreminde yıkıldı. Güneyindeki binanın üzerine devrilmesi sonucu yıkılan Ulu Cami’de restorasyonun ilk aşaması olan kültür taşlarının molozdan ayrıştırma işlemi
başladı.
Resmi kayıtlara göre 1506-1515 yılları arasında yapılan Ulu Cami’nin yan tarafında iş makinesiyle taş ayrıştırma işlemi için alan oluşturuldu. Enkaz buraya getirilecek ve içinden caminin taşları ayrıştırılacak. Bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda gerek el
gerekse iş makinesiyle bu işlem yapılacak.
Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Ali Palalı, 14 tescilli eserin hasar gördüğünü, bunlardan 1’i yıkılırken, 11’i ağır, 1’i orta, 1’i ise hafif hasar aldı.
Mehmet Ali Palalı açıklamasında, “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da hasar gören yapılarımızdan Adıyaman Ulu Camii’nde bu gün restorasyon aşamasındayız. Adıyaman merkezde bulunan ve yapımı resmi kayıtlara
göre 1506 ile 1515 yılları arasına dayanan ve deprem sonucu yıkılan Adıyaman Ulu Cami’de, kültür molozlarının ayrıştırma işlemine başlanıldı. Caminin güney tarafında bulunan binanın camimizin üzerine yıkılmasından dolayı yıkılan camimizin taşlarıyla,
binanın yeni taşları karıştı. Bu taşların ayrıştırma işlemine bu gün başladık” dedi. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)