Derince’de İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilerin tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü.
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında Derince’de de program gerçekleştirildi. Bu yıl
Çenesuyu Ortaokulu’nun hazırladığı programa Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Garnizon Komutanı Vekili Dz. Albay Hikmet Girgin ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün başta olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Erin, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kızıltaş İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Çenesuyu Ortaokulu Müdürü Cüneyt Dağ günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı. Mehmet Akif Ersoy’un yaşamından kesitler aktaran video gösteriminin sahnelendiği programda, "Ben Mehmet Akif" adlı gösteri ve "Cenk Marşı" adlı şiir de seslendirildi. Çenesuyu Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı "Korkma" adlı video sunumunun yer aldığı programda oratoryo ve tiyatro gösterisi de sahnelendi. Öğrencilerin sahnelediği tiyatro, izleyenler tarafından alkış aldı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)