Diyarbakır

Dicle Nehri'nde Atık Temizliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Dicle Nehri çevresine bırakılan atıkları yürüttüğü çalışmayla temizledi.

Dicle Nehri'nde Atık Temizliği

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Dicle Nehri çevresine bırakılan atıkları yürüttüğü çalışmayla temizledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, Dicle Nehri çevresindeki doğa kirliliğini önlemek için harekete geçti. Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Silvan yolu üzerindeki köprüde başlayan ve Hevsel Bahçelerine kadar olan Dicle Nehri etrafında titiz bir temizlik çalışması yürüttü. Ekipler, araçlarla Dicle Nehri etrafına gelişigüzel bırakılan çöpleri toplayarak doğal yapının zarar görmesini engellemiş oldu. Vatandaşların piknik yaparken doğal flora ve faunanın korunması için atıkların poşetlenerek çöp konteynırları ve kovalarına bırakılması gerektiğini vurgulan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, temiz bir çevre için herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mezopotamya Mahallesindeki boş alana bırakılan hafriyat ve yağmur suları nedeniyle oluşan gölet için de çalışma yürüttü. Özellikle çocuklar için risk oluşturabilecek su birikintisini iş makinesiyle ortadan kaldıran ekipler, inşaat hafriyatlarını da döküm sahasına nakletti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kontrolden çıkan araç nehre düştü
3. Sayfa

Kontrolden çıkan araç nehre düştü

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde nehre düşen aracın sürücüsü öldü. Ekipler aracı ve şahsın cansız bedenini dereden çıkarmak için büyük çaba sarf etti.

Cizre Nehir Dramı: Kurtarılan 14 Yaşındaki Kız Kardeş, Diğeri Akıntıda Kayboldu
3. Sayfa

Cizre Nehir Dramı: Kurtarılan 14 Yaşındaki Kız Kardeş, Diğeri Akıntıda Kayboldu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde el ele tutuştuktan sonra Dicle Nehrine atlayan 14 ve 15 yaşlarındaki iki kız kardeşten biri kurtarıldı diğeri akıntıda kayboldu.

Su borusu patlayınca ortalık nehre döndü
Bölgesel

Su borusu patlayınca ortalık nehre döndü

Çukurova ilçesine bağlı Dr. Sadık Ahmet Bulvarı’nda bir hafta içerisinde aynı bölgede 2. kez içme suyu borusu patladı.

Köprüye asılı kalan kamyonet  nehre uçmaktan ucuz kurtuldu
3. Sayfa

Köprüye asılı kalan kamyonet nehre uçmaktan ucuz kurtuldu

Amasya’nın Ziyaret beldesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyonet köprüye asılı kalarak şans eseri Yeşilırmak nehrine uçmaktan kurtuldu.

Nehre düşen ineğin yardımına itfaiye yetişti
Yaşam

Nehre düşen ineğin yardımına itfaiye yetişti

Hatay’da Asi Nehrine düşen ineği itfaiye ekipleri kurtardı.

Kaygan yol hayatlarına sebep oldu: 3 ölü
3. Sayfa

Kaygan yol hayatlarına sebep oldu: 3 ölü

Manisa’nın Kula ilçesinde yağışlı havanın da etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan hafif ticari araç Gediz Köprüsü’nden nehre uçtu. Gediz Nehri’ne ters saplanan araçta bulunan 3 kişi yaşamını yitirdi.