Gazipaşa Bulvarı’nda özel muayenesinde hizmet veren Diş Hekimi Şemi Kurdak, muayenehanesine hırsızlık için gelen bir kişi tarafından darp edildi. Diş hekimi kanlar içerisinde kalırken, zanlı kaçtı. Olayın şokunu atlatır atlatmaz Yarbaşı Karakolu’na giderek şikayette bulunan diş hekiminin hastanedeki tedavisinde burnunda çatlak olduğu tespit edildi. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, zanlının kaçtığı motosikletin plakasından yola çıkarak zanlıyı 48 saat içerisinde yakaladı.
Saldırıya ilişkin açıklama yapan Dt. Şemi Kurdak, “Muayenehanemi kapatmak için hazırlandığım sırada kapının zili çaldı. Kapıyı açtığımda 1.85 boylarında ayağında spor ayakkabısı olan şahıs, ‘Dişime dolgu yaptıracağım’ bahanesiyle içeri girmek istedi. Ben şahsın şeklini ve tavrını hiç beğenmemiştim. ‘Randevulu çalışıyorum. Şu an iş yerimi kapatıyorum’ dedim. İçeri almadım. ‘Peki bir kartınızı alayım’ dedi. Kartı almak için içeri girdim. Şahıs arkamdan içeri girip, sağı solu incelemeye başladı. ‘Ne yapıyorsun? Dışarı çıkar mısın?’ dedim. Bana ‘Üstünde para var mı?’ dedi. Ben de dışarıya çıkmasını tekrar söylediğimde suratıma öyle bir yumruk attı ki ölüyorum sandım. Burnum patladı sandım. Her yer kan oldu. Karşı komşum kapısını açınca kaçtı. Polisi aradık. Beni hastaneye götürüp, tedavimi yaptırdılar. Şikayetçi oldum. Görevini iyi yapan polis ekipleri, sıkı takip sonucu zanlıyı yakaladılar. Türk polisine teşekkür ediyorum” dedi.
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler de, şiddet yanlılarının en ağır cezalara çarptırılması gerektiğini söyleyerek, “Meslektaşımız Şemi Kurdak’a yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Biz yönetim kurulu olarak meslektaşımızın yanındayız. Hukuki haklarını sonuna kadar savunacağız. Kurum olarak olayın takipçisi olacağız. Şiddet nereden gelirse gelsin, kime gelirse gelsin tasvip edilemez. Şiddet yanlıları en ağır cezalara çarptırılmalıdır” diye konuştu.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)