Burdur'da geçtiğimiz cumartesi günü diyaliz ünitesinde yaşanan olay, birçok hastayı entübe olmasına neden oldu. Olayın ardından CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada yetkililere tepki gösterdi.
Milletvekili Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını ancak henüz bir açıklama yapılmadığını dile getirdi. Akbulut, olayın sebebinin diyaliz cihazlarından kaynaklı olabileceği yönünde bilgiler olduğunu da aktardı.
Cumartesi günü diyaliz ünitesinde tedavi gören bir çok hasta Burdur’da hastaneye başvurduğunu belirten Milletvekili İzzet Akbulut, " Hastalardan birçoğundan baş dönmesi mide bulantısı ve şuur bulanıklığı şikayeti ile gelince 33 tane hasta devlet hastanesine tekrar çağırılıyor. Yine adli ve idari bir soruşturma başlatıldı ama henüz açıklama yapılmadı. Yaşanan olayın sebebi cihazların yapımından kaynaklı söyleniyor ve zehirlenme söz konusu." dedi.
TBMM'de sık sık dile getirmesine rağmen Burdur'da tam teşekküllü hastane olmadığının altını çizen Milletvekili Akbulut, " Bu sebepten ötürü 33 hasta 23’ü Antalya 6sı Afyona 1 tanesi Denizli’ye 3ü Isparta’ya gönderiliyor ve çok şükür can kaybımız yok ama dört hastamız şu anda entübe durumda." ifadelerini kullandı.
Akbulut, Burdur'da tam teşekküllü bir hastanenin olmamasının bu tür olayların yaşanmasında önemli rol oynadığını savundu. Akbulut, Burdur'a eğitim araştırma hastanesi veya tıp fakültesi açılması gerektiğini vurgulayarak yetkililerden bu konuda acil adım atmalarını talep etti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)