Balıkesir’in Erdek ilçesinde Milli Parklar tarafından organize edilen etkinlik doğal hayatı canlandırmak için ormanlık alanlara 350 adet sülün ve keklik salındı.
Doğal ortamları kurak ve kayalık alanlar olan sülünler ve kekliklerin doğaya salınımına Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy ve daire amirleri katıldı. Erdek’te salınan 350 adet sülün ve kekliği kaçak avcılardan korumak için, sülün ve kekliklerin doğal hayatlarına alışma sürecinde görevlilerin belirli sürelerde gözlemleme yapacağı belirtildi. Etkinliğe Erdek İlçe Kaymakamı Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ertan Engerek, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan ve Erdek İlçe Tarım Müdürü Vekili Veteriner Hekim Kağan Önat katıldı.
Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere konuşan Erdek Kaymakamı Atakan Atasoy, doğaya en iyi ortam sağlayabilecekleri yerlere sülün ve keklikleri saldıklarını söyledi. Atasoy, "İlçemizin her tarafı yaban hayatı bakımından da canlı. Ama tabii ki bu canlılığı gerektiği gibi korumak ve bazen de insanların yaban hayatına vermiş olduğu zararı da telafi etmek gerekiyor. Buraya bıraktığımız sülün ve keklikler doğaya canlılık katacaklar. Keklikler ve sülünler kendi doğal yaşam alanlarında çoğalacaklar ve doğamızı çok daha renkli kılacaklar. Biz doğaya çıktığımız zaman sadece rüzgarın sesini değil aynı zamanda burada yaşayan hayvanların, kuşların sesini duyacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız doğal hayatı en iyi şekilde korumalarıdır" dedi. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)