DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN ‘SESSİZ ÇIĞLIK’ EYLEMİ
Korkuteli Ses ver adı altındaki bir gurup bir araya gelen birçok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı “Sessiz Çığlık” eylemiyle tepki gösterdi.
Korkuteli ses ver öncülüğünde düzenlenen “Sessiz Çığlık” eylemiyle Doğu Türkistan'daki ve İsrail'in Gazze'ye uyguladığı soykırımı protesto ettiler.
Platform üyeleri şehitler anıtında bir araya geldiği program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Daha sonra ilçe müftüsü Mustafa Kızmaz, Gazze halkının 76 yıldır direndiği zulme en başarılı cevabın Aksa Tufanı Operasyonu'yla verildiğini ve bunun üzerinden 243 günün geçtiğini belirterek, Dünyadaki ve İsrail'deki birçok Yahudi'nin siyonistlerle aralarına mesafe koyduğunu, Türkiye'deki Yahudi cemaati ve iş adamlarının da buna tepki vermesi gerektiğini vurguladı.
Gazzelilerin, sadece kendi toprakları için değil tüm İslam coğrafyası için bedel ödediğini, aynı zamanda Bağdat'ın, Şam'ın, Doğu Türkistan'ın ve Türkiye'nin selameti için mücadele ettiğini aktardı.
Müftü Kızmaz, Doğu Türkistan’ı ve Filistin ve Gazze'ye uygulanan soykırımı yalnız bırakmadıkları için kalabalığa teşekkür etti.
Daha sonra eski müftü Ömer Tunç, “Türkiye her zaman Doğu Türkistan'ın, Filistin ve Gazze'ye yanında oldu. Bundan sonra da öyle olacak inşallah.
Bugün tüm Türkiye'de Filistin ve Gazze, Doğu Türkistan mitingleri yapıldı. Yaşasın İslam kardeşliği. Türk dünyasına çağrım var. Neden sahip çıkmıyorsunuz Doğu Türkistan'a? Ey Arap dünyası, siz neden Doğu Türkistan için bir araya gelmiyorsunuz. Bugün baktığımız zaman tüm dünyada akan kan Müslüman kanı. Eğer biz Allah yolunda, Resulüllah yolunda ilerlersek bu akan kanlar duracak” dedi.
Konuşmaların ardından, “Sessiz Çığlık” eylemi sona erdi. Korkuteli Gündem adem durmaz
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)