Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan kararla birlikte 11 ilde bulunan üniversitelerin rektörleri değişti. Yayımlanan kararname ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü de değişmiş oldu.
Bu gece yayımlanan Resmi Gazete'de, İzmir dahil 11 ilde üniversitelerin rektörlük görevlerinde değişiklikler yapıldığı duyuruldu. Görev değişiklikleri ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi'nin yeni rektörü rof. Dr. Bayram Yılmaz oldu.
REKTÖR ATANAN 11 ÜNİVERSİTE HANGİLERİ? İŞTE YENİ REKTÖRLERİ
Anadolu Üniversitesi: Prof. Dr. Fuat Erdal
Bingöl Üniversitesi: Prof. Dr. Erdal Çelik
Dokuz Eylül Üniversitesi: Prof. Dr. Bayram Yılmaz
Hacettepe Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi: Prof. Dr. Semih Aktekin
Selçuk Üniversitesi: Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz
İstanbul Kent Üniversitesi: Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi: Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu
Mudanya Üniversitesi: Prof. Dr. Emin Karip
Ostim Teknik Üniversitesi: Prof. Dr. Murat Ali Yülek
Özyeğin Üniversitesi: Prof. Dr. Barış Tan
Prof. Dr. Bayram Yılmaz, 1971 yılında Rize’de doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tamamladı. Doktorasını 1997 yılında University of Glasgow’da, Tıp Fakültesi Fizyoloji Enstitüsü’nde yaptı.
2007’den beri Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda State University of New York at Albany & WHO Collaborating Center danışma kurulu üyesidir.
Araştırma alanları arasında nöroendokrinoloji, nörobilim, üreme endokrinolojisi ve endokrin bozucular bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde 150 makale, ulusal dergilerde 18 makale yayınlamıştır ve çalışmaları 5000’den fazla atıf almıştır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli bilimsel kongrede başkanlık yapmış ve sunumlar gerçekleştirmiştir.
Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesindeki Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi (EMUM) bünyesinde; savunma, havacılık ve uzay sanayi alanlarında mühendislik faaliyetlerini sürdüren Selçuk Bayraktar İnce Film Laboratuvarı, Türkiye’nin milli hedefleri doğrultusunda savunma sanayisine ürünler üretecek.
Kolesterol yüksekliğine karşı kalp dostu menüler ve lif açısından zengin beslenme önerileriyle sağlığınızı koruyun. Uzmanlardan ipuçları NNC Haber'de.
30 Nisan 2025 Çarşamba gününe özel burç yorumları yayında. Aşk, kariyer, sağlık ve maddi konularla ilgili astrolojik öngörüler burada!
Avrupa'yı kaosa sürükleyen elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yapan Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar Türkiye'nin Avrupa ile aynı dağıtım ağı içerisinde yer aldığı hatırlatarak 'Şu anda bu sıkıntıdan Türkiye etkilenmedi.
Yaz aylarında klimayı verimli kullanarak hem serin kalın hem de elektrik tasarrufu yapın. İşte uzmanların açıkladığı basit ama etkili klima ayarı!
Hisseli tapularla ilgili yeni düzenleme yürürlüğe girdi. 81 ilde geçerli olacak uygulamayla devretme süreci artık çok daha kolay ve hızlı.
Yorumlar (0)