Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan kamu spotu videosu yayınladı. Video'da, polis, asker veya savcıların herhangi bir sebeple vatandaşlardan para talep etmeyeceği hatırlatıldı.
Videoda, "Polis, asker veya savcı herhangi bir sebeple sizden para istemez! Bu türden bir dolandırıcılık olayının mağduru olmamak için sizleri daha dikkatli olmaya davet ediyor, böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen 112'yi arayıp bildirmenizi önemle rica ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
Dolandırıcılar, genellikle kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak para talep ederler. Bu kişiler, sizi korkutmak veya ikna etmek için çeşitli yöntemler kullanabilirler. Örneğin, kimlik bilgilerinizin ele geçirildiğini, terör örgütüne karıştığınızı veya banka hesabınızdan para çekildiğini söyleyebilirler.
Dolandırılmamak için dikkat edilmesi gerekenler
Size kendini polis, asker veya savcı olarak tanıtan kişilere asla inanmayın.
Bu kişilerden herhangi bir bilgi veya belge vermeyin.
Bu kişilerden para talep etmelerine asla izin vermeyin.
Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen 112'yi arayın.
112, Türkiye'nin ulusal acil yardım numarasıdır. Bu numaradan polis, itfaiye veya ambulans çağırabilirsiniz. Dolandırıcılık şüphesi durumunda da 112'yi arayarak yardım alabilirsiniz.
112'yi arayarak dolandırıcılık şüphesini bildirdiğinizde, polis ekipleri gerekli önlemleri alarak dolandırıcıların yakalanmasını sağlayabilir.
Dolandırıcıların hedefi olmak istemiyorsanız, bu tür durumlarda dikkatli olun ve sizden para isteyenlere asla inanmayın. 112'yi arayarak yardım aldığınızda, dolandırıcıların yakalanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, "Polis, asker veya savcı herhangi bir sebeple sizden para istemez. Bu tür durumlarda dikkatli olun ve sizden para isteyenlere asla inanmayın. 112'yi arayarak yardım alın." ifadelerine yer verildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)