İstanbul

Dolmabahçe Sarayı’nda mehteran yürüyüşü yoğun ilgi gördü

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yaz dönemi mehter gösterileri Dolmabahçe Sarayı’nda başladı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği gösterilerin 13 Eylül’e kadar devam edeceği öğrenildi. Detaylar haberimizde...

Dolmabahçe Sarayı’nda mehteran yürüyüşü yoğun ilgi gördü

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen yaz dönemi mehter gösterileri Dolmabahçe Sarayı’nda başladı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği gösterilerin 13 Eylül’e kadar devam edeceği öğrenildi.
Milli Saraylar Başkanlığı tarafından gelenek haline getirilen yaz dönemi mehter gösterileri bugün Dolmabahçe Sarayı’nda bulunan Hazine Kapısı önünde başladı. Mehteran ekiplerinin gösterilerinde, Plevne Marşı, Tekbir ve Cenk Marşı, Mehterhane-i Hakanî Marşı, Ordu Marşı (Ceddin Deden) ve Hücum Marşı gibi hafızalara kazınmış tarihi marş eserler sergilendi. Gösterilere yerli ve yabancı turistlerle, vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu görüldü. Gösteriyi izleyenler, mehteran ekibini cep telefonu kameralarıyla kayda alarak bu anları ölümsüzleştirdi.

“Ziyaretçilerimizin ilgisi çok yoğun”
Etkinlik hakkında bilgi veren Milli Saraylar Başkanlığı Müzecilik ve Tanıtım Dairesi Başkanı Güller Karahüseyin, “Milli Saraylar Başkanlığı Saraylarımızda geleneksel hale gelmiş olan Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin gösterilerini bugün itibarıyla yeniden başlattı. Bu gösteriler salı günleri saat 11.00’de Dolmabahçe Sarayı Hazine Kapısı önünde, çarşamba günleri de yine saat 11.00’de Topkapı Sarayında Babüssaade önünde yapılacak. Mehteran Birlikleri tarihi 11. Yüzyıla kadar inen bir birlik. Türk ordularının muharebe meydanlarında coşkusunu artırarak zaferler kazanmasında etkili bir birlik. Şu anda da Mehteran Birlikleri, o dönemdeki aslına uygun kostümleri ve enstrümanlarıyla gösterilerine devam ediyorlar. Mehteran Birliğindeki kişilerin hepsi profesyonel müzik eğitimi almış kişilerdir. İlgi çok yoğun, her zaman olduğu gibi. Geçmiş yıllarda da öyleydi, bundan sonra muhakkak daha fazla olacaktır. Hem yerli ziyaretçilerimizin ilgisi çok yoğun, hem de yabancı ziyaretçilerimizin de aynı coşkudan nasibini aldığını görüyoruz. Onlar da çok yoğun bir şekilde ilgi gösteriyorlar” dedi.

13 Eylül’e kadar ücretsiz bir şekilde izlenebilecek
Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği ekiplerinin 13 Eylül’e kadar her salı Dolmabahçe Sarayı’nda ve her çarşamba Topkapı Sarayı’nda gösteri düzenleyeceği, gösterilerin ücretsiz bir şekilde izlenebileceği öğrenildi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Edirne'de 16 Düzensiz Göçmen Yakalandı!
3. Sayfa

Edirne'de 16 Düzensiz Göçmen Yakalandı!

Edirne'de düzensiz göçmenlere yönelik operasyon gerçekleştiren polis ekipleri, 16 göçmeni yakalayarak gözaltına aldı.

Diş Hekimi Aysun Aydemir İnam: "Türkiye'ye Borçluyum, Ülkemle Gurur Duyuyorum
Sağlık

Diş Hekimi Aysun Aydemir İnam: "Türkiye'ye Borçluyum, Ülkemle Gurur Duyuyorum

Danimarka’da 2 sene önce rahatsızlanınca uçak ambulansla Türkiye’ye getirilen ve tedavisi sonucu sağlığına kavuşan Diş Hekimi Aysun Aydemir İnam, kendisi ile ilgilenen sağlık ekibine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kırklareli'nde Motosiklet Denetlemeleri
Bölgesel

Kırklareli'nde Motosiklet Denetlemeleri

Kırklareli’nde jandarma ekipleri tarafından motosiklet sürücüleri denetlendi.

Sulu Sokak’ta Tarihe Yolculuk
Yaşam

Sulu Sokak’ta Tarihe Yolculuk

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) turizm odaklı bölgesel tanıtım faaliyeti kapsamında Tokat’a gelen Suudi Arabistanlı turizmciler kentin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerine hayran kaldı.

Van Gölü Sahil Yolunda 19 Mayıs Bisiklet Turu
Etkinlik

Van Gölü Sahil Yolunda 19 Mayıs Bisiklet Turu

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Van Temsilciliği öncülüğünde 19 Mayıs 2024 Pazar günü "Tarihe Saygı, Geçmişe Vefa” sloganıyla bisiklet turu düzenlenecek.

Tekman'da Heyecan Başlıyor: Futbol Turnuvası 18 Mayıs'ta!
Spor

Tekman'da Heyecan Başlıyor: Futbol Turnuvası 18 Mayıs'ta!

Tekman’da futbol turnuvası düzenleniyor. 4 grup halinde oynanacak müsabakalar 18 Mayıs tarihinde başlayacak.