Antalya / Döşemealtı

Döşemealtı Belediyesi Gaziantep’e çadır kent kuruyor

Döşemealtı Belediyesi Yüzyılın en büyük felaketleri arasında gösterilen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerinin ardından yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Döşemealtı Belediyesi Gaziantep’e çadır kent kuruyor

Döşemealtı Belediyesi Yüzyılın en büyük felaketleri arasında gösterilen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerinin ardından yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

ÖNCE GIDA YARDIMI ŞİMDİ ÇADIRKENT

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla 2 binden fazla binanın yıkıldığı ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği Gaziantep Nurdağı ilçesine çadır kent kurulmaya başlandı. Bölgeye gönderilen tam bin çadır kurularak evlerini kaybeden vatandaşların kullanımına sunuluyor. Şuana kadar 400 çadır kurulan bölgeye gönderilen yeni insani yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Döşemealtı Belediyesi son olarak Gaziantep’e 4 konteyner göndererek ailelere teslim etmişti.

DÖŞMEALTI HALKI SEFERBER OLDU

Bölgede ihtiyaç duyulan barınma ihtiyacına da derman olmak isteyen Döşemealtı Belediyesi hazırlattığı 4 konteyneri ailelere teslim ederken şimdi de çadır kent kurmaya başladı. Tam bin çadır Gaziantep Nurdağı ilçesine ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine kurularak teslim edilmeye ve yeni yaşam alanı olmaya başladı. Başkan Genç, Tüm Döşemealtı halkının depremzede vatandaşların desteğine koştuğuna dikkat çekti.

ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI

Başkan Genç, “Yaşanana felaketin ardından şimdi birlik olma ve yaraları sarma zamanı. Biz Döşemealtı halkıyla birlikte bu sınavdan başarıyla geçmek için büyük gayret içerisindeyiz. Konteynerlerimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştı, şimdi ise çadırlarımızla yeni bir hayatın başlangıcını yapıyoruz. Emeği ve desteği olan herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi. Döşemealtı Belediyesi deprem bölgesinden gelerek kente yerleşen afetzedeler için kurduğu sosyal markette de yaklaşık 6 bin kişiye gıdadan giyime, ev eşyasından oyuncağa yardımda bulundu.

DEPREMZEDELERE TAM DESTEK

Merkez üstü Kahramanmaraş olan 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremin ilk günü kurmaylarını toplayarak kriz masası oluşturan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bölgeye yardım gönderebilmek için adeta seferberlik ilan etmişti. İlk iş olarak afet bölgelerine battaniye, ısıtıcı, su ve gıda maddesi gönderen Başkan Genç daha sonra ilçe genelinde başlattığı kampanya ile tüm ilçe halkını yardım için göreve davet etti. Vatandaşlarında desteğiyle tam 11 TIR dolusu insani yardım malzemesi bölgeye ulaştırırken kurtarma ekipleri de iş makineleri ve kamyonlarla bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Görevli belediye personeli 3 kişiyi enkaz altından canlı olarak kurtarırken yine mühendis ve teknisyenler de hasar tespit çalışmalarına katıldı.

Döşemealtı Belediyesi Gaziantep’e çadır kent kuruyorDöşemealtı Belediyesi Gaziantep’e çadır kent kuruyorDöşemealtı Belediyesi Gaziantep’e çadır kent kuruyorDöşemealtı Belediyesi Gaziantep’e çadır kent kuruyorDöşemealtı Belediyesi Gaziantep’e çadır kent kuruyorDöşemealtı Belediyesi Gaziantep’e çadır kent kuruyor

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Turgay Genç  Ankara'da  Ziyaretlerde Bulunarak Yapmış Olduğu faaliyetleri anlattı
Yerel Yönetim

Başkan Turgay Genç Ankara'da Ziyaretlerde Bulunarak Yapmış Olduğu faaliyetleri anlattı

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç yerel seçimler önce Ankara'da faaliyetlerini anlattı

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, yalnız bırakmadı
Yaşam

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, yalnız bırakmadı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, hafta sonu mesaisinde vatandaşların nişan, düğün, mevlit ve açılış davetlerine katıldı. Devamı haberimizde

Antalya Döşemealtı Nar Festivali
Bölgesel

Antalya Döşemealtı Nar Festivali

Gece ünlü sanatçı Ayşe Dinçer’in binlerce kişiye verdiği konserle final yaparken Belediye Başkanı Turgay Genç önümüzdeki günlerde hasatına başlanacak olan Döşemealtı Narının bereketli olmasını diledi.

Bu Yıl 7. Düzenlenen  Döşemealtı Badem Şenlikleri, karnaval havasında yapıldı
Etkinlik

Bu Yıl 7. Düzenlenen Döşemealtı Badem Şenlikleri, karnaval havasında yapıldı

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen 'Badem Şenlikleri' binlerce vatandaşın katılımıyla karnaval eğlencesi havasında yapıldı. Devamı haberimizde..

CHP'li Aday Menderes Dal'dan, Başkan Turgay Genç'e anlamlı ziyaret
Bölgesel

CHP'li Aday Menderes Dal'dan, Başkan Turgay Genç'e anlamlı ziyaret

CHP Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Menderes Dal, nezaket ziyaretinde bulunduğu Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e 10 yıllık süreçte ilçeye yaptığı hizmetler ve kazandırdığı yatırımlar için teşekkür etti. Başkan Genç de Dal'a 31 Mart yerel seçimlerinde başarı dileklerinde bulundu.

Döşemealtı'nda Yeraltına İnen Enerji! Başkan Genç, AEDAŞ ve Enerya İle Çifte Protokol İmzaladı
Resmi Reklamlar

Döşemealtı'nda Yeraltına İnen Enerji! Başkan Genç, AEDAŞ ve Enerya İle Çifte Protokol İmzaladı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin modern altyapısını güçlendirmek için AEDAŞ ve Enerya Antalya Gaz Dağıtım şirketleri ile işbirliği protokollerini imzaladı. Yeni doğalgaz ve elektrik şebeke hatları, 2024 projeleri kapsamında yeraltına alınıyor. Detaylar için hemen tıklayın