Döşemealtı'nda Yeraltına İnen Enerji! Başkan Genç, AEDAŞ ve Enerya İle Çifte Protokol İmzaladı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin modern altyapısını güçlendirmek için AEDAŞ ve Enerya Antalya Gaz Dağıtım şirketleri ile işbirliği protokollerini imzaladı. Yeni doğalgaz ve elektrik şebeke hatları, 2024 projeleri kapsamında yeraltına alınıyor. Detaylar için hemen tıklayın

Döşemealtı'nda Yeraltına İnen Enerji! Başkan Genç, AEDAŞ ve Enerya İle Çifte Protokol İmzaladı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yeni doğalgaz ve elektrik şebeke hatlarının yeraltına indirilmesi konusunda AEDAŞ ve Enerya Antalya Gaz Dağıtım şirketi ile işbirliği protokolleri imzaladı. Başkan Genç, Döşemealtı'nın Antalya'nın en modern ve gelişmişlik endeksi en yüksek kenti konumuna geldiğini söyledi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bölgede 2024 yılında yapılması planlanan yeni doğalgaz şebeke hatları ve yeni elektrik şebeke hatları ile kısmi hatların yer altına indirilmesi konusunda işbirliği protokolleri imzaladı. Beşer dakika arayla iki ayrı protokole imza atan Başkan Genç’e mahalle muhtarları, belediye bürokratları ve ilgili kurumların proje sorumluları eşlik etti.

Döşemealtı'nda Yeraltına İnen Enerji! Başkan Genç, AEDAŞ ve Enerya İle Çifte Protokol İmzaladı

İLK PROTOKOL AEDAŞ’LA

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, AEDAŞ Yatırım Direktörü Serkan Kükrek ve AEDAŞ-Hiqar Bölge Proje sorumlumuz Anılpaşa Yıldız ile yeni trafo inşaatları, yeni şebeke hatlarının yapılması, sokak ve cadde aydınlatmaları ve hatların yeraltına alınmasıyla ilgili çalışmaların planlamalarını yaptık. Döşemealtı Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en hızlı planlı yapılaşmaya sahip olan bölgesi. Bunun için mutluyuz çünkü ilçemiz Antalya’nın gelecekteki yaşam alanı oldu. Ancak bunun zorluklarını da kurumlarımız ve belediye olarak yaşıyoruz” diye konuştu.

Döşemealtı'nda Yeraltına İnen Enerji! Başkan Genç, AEDAŞ ve Enerya İle Çifte Protokol İmzaladı

“EN YÜKSEK BÜTÇE İLÇEMİZE YAPILDI”

“600 bin nüfusun yaşaması için imara açılan ve 701 kilometrekare yüzölçümüne sahip olan Döşemealtı’nda yapılaşma henüz çok dağınık” diyen Başkan Genç, “Elektrik, doğalgaz ve ASAT firmalarımızın bu devasa alanda mevcut bütçelerle kısa sürede altyapı sorununu çözmeleri çok mümkün değil. Planlı ve sistemli çalışma ile bu hıza yetişmeye çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve çalışmalarla son 10 yılda gerek AEDAŞ, gerek ENERYA gerekse ASAT yatırımları bakımından en yüksek bütçenin ilçemize ayrılmasını sağladığım için çok mutluyum” dedi.

“HALKIM ADINA TEŞEKÜRLER”

Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’nın en modern ve gelişmişlik endeksi en yüksek kenti konumuna geldik. AEDAŞ ile yaptığımız bu çalışma ile yapılaşmanın arttığı bölgelerde trafo inşaatları ve onlara yer sağlanması, yeni enerji şebekelerinin yapılması, yine özellikle aydınlatma gibi konularda bu yıl özellikle büyük yol kat edeceğiz. AEDAŞ Yatırım Direktörümüz Kükrek ve Bölge Proje Sorumlumuz Yıldız’a duyarlılıkları için ilçe halkım adına teşekkür ediyorum.”

Döşemealtı'nda Yeraltına İnen Enerji! Başkan Genç, AEDAŞ ve Enerya İle Çifte Protokol İmzaladı

ÖRNEK İŞ BİRLİĞİ

Serkan Kükrek ise, “Belediye ile yaptığımız işbirliği sayesinde Döşemealtı’na yeni hatların getirilmesi, sokak aydınlatmalarının yenilenmesi ve kısmi bölgelerde enerji nakil hatlarının yer altına alınması çalışmalarına süratle başlayacağız. Gösterdiği kolaylık ve duyarlılık için Belediye Başkanımız Turgay Bey’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

YENİ DOĞALGAZ HATLARI İÇİN START

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ikinci işbirliği protokolünü ise Doğalgaz firması olan Enerya Antalya Gaz Dağıtım A.Ş. Bölge Direktörü Akif Tulukçu ile imzaladı. İlçe genelinde 2024 yılında yapılması hedeflenen yeni doğalgaz şebeke hattını önce sahada inceleyen Başkan Genç ve Tulukçu, daha sonra protokol öncesi harita üzerinde bugüne kadar yapılan ve bu yıl yapılması hedeflenen çalışmaları inceledi.

Döşemealtı'nda Yeraltına İnen Enerji! Başkan Genç, AEDAŞ ve Enerya İle Çifte Protokol İmzaladı

DOĞAL GAZ HATTI 200 KM’YE ULAŞTI

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in 10 yıl önce göreve geldiğinde ilçede sadece 7 kilometre uzunluğunda doğalgaz hattı bulunduğunu söyleyen Enerya Bölge Direktörü Tulukçu, “Sizin yönetim olarak sağladığınız kolaylık ve işbirliği bizim yatırımlarımızı bu bölgede yoğunlaştırmamızı sağladı. 2019 yılına kadar 30 kilometre doğalgaz hattı olan Döşemealtı’nda bugün itibarıyla bu rakam 200 kilometreye ulaşmış durumda. Antalya’da yıllık yatırımlarımızın yüzde 25’ini Döşemealtı ilçesine yaptık ve hızla devam ediyoruz. Bu protokol ile de 2024 yılında yine yeni doğalgaz hatları yapmayı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Turgay Genç ise bu yıl içerisinde merkez mahallelerde doğalgaz hattı çalışmalarının tamamlanmasını planladıklarını yine Çığlık, Nebiler, Yalınlı, Karaman ve Düzlerçamı mahallelerinde çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi. İmzalanan protokollerin ardından mahalle muhtarlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.