Burdur

Yusuf Keyik Beyaz liste ile seçime giriyor “Tecrübe ve İstikrar” mesajı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve yeniden başkan adayı Yusuf Keyik, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yusuf Keyik Beyaz liste ile seçime giriyor “Tecrübe ve İstikrar” mesajı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve yeniden başkan adayı Yusuf Keyik, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçimlere Beyaz Liste ile katılacaklarını duyuran Keyik, yeni dönemin parolasını “Tecrübe ve İstikrar” olarak açıkladı.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim hareketliliği sürerken, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı ve yeniden başkan adayı Yusuf Keyik, bugün BUTSO toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.
Keyik, toplantıda hem geçmiş dönem çalışmalarını değerlendirdi hem de yeniden seçilmeleri halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.
BUTSO organ seçimlerinin kesin tarihinin henüz belirlenmediğini ifade eden Keyik, seçimlerin Ekim-Kasım ayları içerisinde yapılmasının beklendiğini söyledi.

BEYAZ LİSTE’NİN ADAYLARI ÜÇ GÜN SONRA AÇIKLANACAK

Seçimlere Beyaz Liste ile gireceklerini açıklayan Yusuf Keyik, meslek gruplarında yer alacak isimleri ise toplantıda paylaşmadı.
Keyik, Beyaz Liste adına meslek gruplarında yarışacak adayların üç gün sonra kamuoyuna açıklanacağını belirtti.

11. MESLEK GRUBUNDA ADAY ÇIKARMAYACAKLAR

Başkan adayları Ömer Semerci ve Osman Kurt’un 11. Meslek Grubu’ndan seçime katılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Keyik, iki adayın aynı grupta yarışmasının kendi yönlendirmeleriyle gerçekleştiği yönündeki iddiaları kabul etmedi.
Ömer Semerci’nin galericilik faaliyetleri nedeniyle 11. grupta seçme ve seçilme hakkının bulunduğunu belirten Keyik, inşaat sektöründeki şirketinin ise gerekli süre şartını henüz doldurmadığını söyledi.
Keyik, “Ömer Semerci’nin 11. grup dışında seçime girebileceği başka bir grubu yok” ifadelerini kullandı.
Osman Kurt’un ise farklı sektörlerde şirketlerinin bulunması nedeniyle birden fazla meslek grubundan aday olabilme imkanına sahip olduğunu belirten Keyik, Kurt’un 11. gruptan aday olmasının kendi tercihi olduğunu söyledi.
Beyaz Liste’nin 11. Meslek Grubu’nda aday göstermeyeceğini açıklayan Keyik, iki başkan adayının aynı grupta yarıştığını hatırlatarak, üyelerin tercihine müdahil olmak istemediklerini ifade etti.
Keyik, “İki başkan adayımız orada yarışıyor. Bizim oraya müdahil olmamız hoş olmaz. Üyemiz kimi tercih ederse o seçilir” dedi.

13. GRUP İÇİN ORTAK LİSTE FORMÜLÜ

Kooperatiflerin bulunduğu 13. Meslek Grubu için de ortak liste seçeneği gündeme geldi.
Keyik, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Gündüzalp’in, kooperatiflerin seçim sürecinde bölünmemesi amacıyla ortak liste hazırlanmasını önerdiğini aktardı.
Yusuf Keyik, başkan adayları Ömer Semerci ve Osman Kurt ile Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Gündüzalp’in bir araya gelerek konuyu değerlendireceklerini belirtti.
grupta tek liste ile seçime gidilmesinin düşünüldüğünü söyleyen Keyik, seçilecek üç meclis üyesinin ikinci aşamadaki oy kullanım şekli konusunda henüz kesin bir karar bulunmadığını ifade etti.
Ortak modelin yapılacak görüşmenin ardından netleşmesi bekleniyor.

“TECRÜBE VE İSTİKRAR” PAROLASI

2005 yılından bu yana BUTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Yusuf Keyik, uzun yıllara dayanan görev süresinin kurumsal hafıza, kamu kurumlarıyla ilişkiler ve sorunların çözüm yöntemleri konusunda önemli bir tecrübe oluşturduğunu söyledi.
Yeni seçim döneminde “Tecrübe ve İstikrar” sloganıyla üyelerin karşısına çıkacaklarını açıklayan Keyik, geçmiş dönemde gerçekleştirilen çalışmaların yeni döneme ilişkin hedeflerinin de referansı olduğunu ifade etti.

BUTSO’NUN GEÇMİŞ DÖNEM ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Basın toplantısının ilk bölümünde yürütülen çalışmalara değinen Yusuf Keyik, üye ziyaretlerinden meslek komitesi toplantılarına, eğitim faaliyetlerinden ihracata kadar pek çok konuda çalışma yaptıklarını belirtti.
Üyelerin kamu kurumlarında karşılaştıkları sorunların takibi, mesleki eğitim faaliyetleri, dış ticaret çalışmaları, KOSGEB destekleri, Nefes Kredileri, üniversite-sanayi iş birliği ve işletmelere yönelik eğitim programları, Keyik’in öne çıkardığı çalışmalar arasında yer aldı.
Keyik ayrıca Burdur Batı Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş sürecinde yer seçimi ve arazi bedelinin ödenmesi aşamasına kadar gelindiğini söyledi.
Burdur’a AVM kazandırılması amacıyla sürdürülen çalışmaların da önemli mesafe aldığını belirten Keyik; 2. OSB, mesleki eğitim, KOSGEB İl Müdürlüğünün kurulması, 5 Yıldızlı Oda statüsü ve BUTSO binasının enerji ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan güneş enerjisi sistemi gibi çalışmalara da dikkat çekti.

YENİ DÖNEMDE HANGİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK?

Keyik, toplantının ikinci bölümünde Beyaz Liste’nin yeni dönem hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.
Burdur’un imar planının yakından takip edileceğini belirten Keyik, çevre yolunun ticari kullanıma açılması ile büyük iş yerleri ve depo alanlarının oluşturulmasının kent ekonomisi açısından önemli olduğunu söyledi.
Yeni dönem projeleri arasında iş dünyası ve kurum temsilcilerinden oluşacak Yüksek İstişare Kurulu kurulması, eğitim ve dış ticaret desteklerinin artırılması ve BUTSO bünyesinde Sanal Fuar portalının hayata geçirilmesi bulunuyor.
Ayrıca Burdur AVM’nin 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılması, Uzun Çarşı’nın turizm ve ticaret açısından yeniden hareketlendirilmesi ve 2. OSB’nin yaklaşık 350 bin metrekare genişletilmesi hedefleniyor.
Yeni dönemde ayrıca Burdur’a 3. Küçük Sanayi Sitesi kazandırılması, ilçelerde tarımsal ürünlerin işlenerek katma değer oluşturacak tesislerin desteklenmesi, Burdur Batı OSB’nin tamamlanması ve bölgede bir Meslek Yüksekokulu kurulması planlanıyor.

“BURDUR’UN PARASI BURDUR’DA KALSIN”

Keyik’in açıkladığı projeler arasında yerel işletmeler arasındaki ticareti artırmaya yönelik yeni bir çalışma da yer aldı.
“Burdur’un parası Burdur’da kalsın” anlayışıyla hayata geçirilmesi planlanan projede, kentteki işletmelerin ihtiyaçları ile yerel üreticilerin ürün ve hizmetlerinin eşleştirilmesi hedefleniyor.
Projenin ilk yılında 300 işletmenin sisteme dahil edilmesi, en az 100 ticari eşleşmenin sağlanması ve yaklaşık 5 milyon liralık yeni yerel ticaret hacmi oluşturulması amaçlanıyor.

“BURDUR MARKALARI” ULUSAL PAZARA AÇILACAK

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile sanayicilerin daha fazla bir araya getirilmesini hedeflediklerini belirten Keyik, işletmelerin dijitalleşme, markalaşma, ihracat ve verimlilik alanlarındaki sorunlarına yönelik kısa süreli proje ekiplerinin oluşturulacağını söyledi.
İlk aşamada 5 işletmenin belirleneceğini açıklayan Keyik, bu işletmelerin marka kimliği, ambalaj, ürün fotoğrafı ve dijital satış alanlarında destekleneceğini söyledi.
Bu işletmelerin “Burdur Markaları” çatısı altında ulusal pazara açılması hedefleniyor.

ÜYELERİN KAMU KURUMLARINDAKİ SORUNLARI TAKİP EDİLECEK

Beyaz Liste’nin yeni dönem hedeflerinden biri de üyelerin kamu kurumlarında yaşadığı problemlerin daha sistemli şekilde takip edilmesi olacak.
Ruhsat, vergi, SGK, KOSGEB, TKDK ve BAKA başta olmak üzere farklı kurumlarla ilgili üyelerin yaşadığı sorunların BUTSO tarafından kurumsal düzeyde takip edilmesi planlanıyor.
Keyik, ilk yıl 30’dan fazla dosyaya müdahil olmayı ve en az 5 kurumla iş birliği mekanizması oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

BUTSO’YA YENİ HİZMET BİNASI HEDEFİ

Yeni dönem projeleri arasında BUTSO’nun yeni hizmet binası da bulunuyor.
Organize Sanayi Bölgesi karşısında BUTSO tarafından satın alınan yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda, sosyal tesislerin de yer alacağı yeni Ticaret ve Sanayi Odası binasının yapılması planlanıyor.
Üyelerin yeşil dönüşüm ve karbon ayak izi konusunda bilinçlendirilmesi de yeni dönemde üzerinde durulacak konular arasında bulunuyor.

BUTSO SEÇİMLERİNDE TARİH Ekim-KASIM DÖNEMİNDE NETLEŞECEK

Yusuf Keyik, BUTSO seçimleri için kesin bir gün açıklamazken, seçimlerin Ekim-Kasım ayları içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Seçime Beyaz Liste ile katılacaklarını yineleyen Keyik, meslek gruplarında yarışacak isimlerin üç gün sonra açıklanacağını kaydetti.
Keyik, toplantının sonunda üyelerden yeniden destek isteyerek seçimlere “Tecrübe ve İstikrar” parolasıyla hazırlandıklarını ifade etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.