Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ), akademik birimlerine yeni programlar ekleyerek eğitim yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, üniversite bünyesinde açılan yeni programlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Rektör Kızıltoprak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve ABAYS (Akademik Birim Açma ve Yönetim Sistemi) tarafından onaylanan programlar sayesinde üniversitenin farklı alanlarda daha fazla öğrenciye ulaşacağını ifade etti. Yapılan açıklamaya göre; Simav MYO bünyesinde Akıllı Sera Teknolojileri programı açıldı, öğrenci alımı onaylandı. Şaphane MYO bünyesinde Çocuk Gelişimi, Dijital Tarım Teknolojileri ve Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi programlarına öğrenci alımı kabul edildi. Emet MYO bünyesinde Metalurji programı açıldı, öğrenci alımı onaylandı. Kütahya Teknik Bilimler MYO bünyesinde Ön-Yüz Yazılım Geliştirme programına öğrenci alımı kabul edildi. Tavşanlı MYO bünyesinde İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü programına öğrenci alımı kabul edildi. Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde Elektronik Ticaret ve Yönetimi bölümüne öğrenci alımı kabul edildi, ayrıca Lojistik Yönetimi bölümü açıldı. Simav Teknoloji Fakültesi bünyesinde Endüstriyel Tasarım Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerine öğrenci alımı onaylandı. Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne öğrenci alımı kabul edildi. Kütahya Sosyal Bilimler MYO bünyesinde Karayolu Yük Taşıtı Sürücülüğü programına öğrenci alımı dosyası onaylandı. Gediz MYO bünyesindeki Mahkeme Büro Hizmetleri ve Robotik ve Yapay Zeka programlarına ilişkin başvurular ABAYS tarafından reddedildi.
Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, onaylanan yeni programların bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını ve öğrencilere farklı alanlarda nitelikli eğitim imkânı sunacağını belirtti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)