Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından 17 Şubat 2024 tarihinde başlatılan Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde cseçmeli dersi seçen öğrenciler için tablet kampanyasında başvurular 15 Mart 2024 tarihi itibariyle sona ermişti. Oda, başvuru tarihini 22 Mart’a kadar uzattı.
DTSO’dan yapılan açıklamada, Kürtçe seçmeli dersi seçen öğrenciler, aileleri ile birlikte Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde hazırladıkları kompozisyonlarıyla Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne başvuruda bulunduğu belirtildi.
Kent merkezinden ve Kurmanci lehçesinden başvurular yoğun olarak gerçekleştiği bildirilen açıklamada, kırsal ilçelerden başvurular ve Zazaki lehçesinde başvurular daha düşük kaldığı, kırsal bölgelerdeki öğrencileri desteklemek ve Zazaki lehçesini öğrenmeye ve kullanmaya teşvik etmek amacıyla kampanyanın bir hafta uzatıldığı ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“22 Mart 2024 gününe kadar 13 kırsal ilçeden Zazaki ve Kurmanci lehçelerinde başvurular kabul edilecektir. Merkez Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinden ise sadece Zazaki lehçesinde başvurular alınacaktır. Başvurular Diyarbakır Sanayi Mektebi’ne yapılacaktır. Tablet Kampanyasına başvuran öğrencilere tabletleri Nisan ayında düzenlenecek etkinlik ile verilecektir.”
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)