Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde falezlerde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, yaşlı kadın ise beslediği hayvanların zarar gördüğünü düşünerek gözyaşlarını tutamadı. Denizde yüzen vatandaşlar ise büyük korku yaşadı.
Yangın, saat 15.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki yaklaşık 35 metre yüksekliğindeki falezler üzerinde bulunan Yalım Park'ta meydana geldi. Falezlerdeki kargı ve çalılık alandan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Havanın kuru ve sıcak olması nedeniyle alevler kısa sürede geniş alana yayıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bu sırada falezlerin alt kısmında denize giren vatandaşlar da büyük panik yaşadı. Denize inişin yapıldığı merdivenler alevlerin arasında kaldı. 10 kişilik bir grup büyük korku yaşarken, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışması yapıldı. Yakındaki kafenin görevlileri ve bir hayvansever yanan alanda içinde besledikleri hayvanlar için büyük üzüntü yaşadı, zaman zaman gözyaşlarını tutamadı. Yangının söndürülmesinin ardından vatandaşlar merdivenlerden yukarıya çıktı.
Dumanların arasından arkadaşıyla geçen Halil Acartay, “İtfaiye olmasa neredeyse yanmıştık, tekne yanaştı bizi almak için. Her tarafımızı bir anda alevler sardı. Yangın biz denizdeyken kısa sürede başladı ve büyüdü. Birisi buralara bir şeyler yapıyor. Neredeyse biz de yanıyorduk, İtfaiye olmasa kurtulmamız zordu. İtfaiyemize teşekkür ediyoruz. Aşağıda 10-12 kişi vardı. Bayağı bir telaşlandık. İtfaiyemizin emeğine sağlık. Hala yoğun bir duman var” dedi.
Beslediği kedilerin yandığını düşünen ve gözyaşları tutamayan Nafiye Erdinç, “Ormanlık alan içinde beslediğimiz hayvanlar ve yavruları vardı. Bu yangınları kim çıkarıyor. Burayı kullanmak yasaklansın. Orman içinde kediler yeni doğum yapmıştı yavrular vardı. Orada yaşayan bütün hayvanları biz besliyorduk” diye konuştu.












Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)