Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Dünya Göçmen Kuşlar dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Burdur Gölhisar Gölü’nde “Gölhisar’da Göçmen Kuşlar” teması altında düzenlenen etkinliğe, 6. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Tamer Yılmaz, Burdur Şube Müdürlüğü'nün teknik personelleri, Gölhisar DKMP Şefliği, kuş gözlemcisi Mustafa Erturhan ve MAKÜ öğrencileri katıldı.
Merkezin Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Özdemir, her yıl farklı temalarla kutlanan Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nün bu yılki temasının “Böcekleri Koru, Kuşlar yaşasın” olduğunu belirtti. Ayrıca Özdemir kuşların enerji ihtiyaçlarını karşılamak için böceklere bağımlı bir hayat yaşadıklarını dolayısıyla, böcekler ile kuşlar arasındaki ilişkinin güçlü olduğunu dile getirdi.
6. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Tamer Yılmaz, böceklerin göçmen kuşlar için gerekli enerjiyi sağladığını, protein açısından yüksek enerjili bu besin kaynaklarının göçmen kuşlar için büyük önem arz ettiğini belirtti. Son yıllarda böcek populasyonunun kaybının, kuşların hayatta kalmasını tehdit ettiğini vurguladı.
Etkinliğe katılan Veteriner Fakültesi ve Biyoloji Bölümü öğrencileri, ilk olarak Gölhisar Gölünü ziyaret ederek burada delice doğan ve leylek gibi göçmen türler başta olmak üzere boz kaz , bahri, kızıl tilkli, sakar meke, büyük ak balıkçıl, gri balıkçıl, saz delicesi türleri de yakından gözlemleme şansını buldular. Ardından Kibyra Antik kenti ile devam edilen etkinlikte rehber eşliğinde hem kent gezisi hem de alanda bulunan kuşlar gözlemlendi. Programın son aşamasında ise etkinliğe katılan Veteriner Fakültesi ve Biyoloji Bölümü öğrencileri, ilçede bulunan Kibyra mesire alanına geçerek burada bulunan yaban hayvanlarını ziyaret ettiler.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)