DÜNYANIN EN YETENEKLİ ÜLKELERİ BELLİ OLDU

Dünya en yetenekli ülkeleri açıklanırken, 63 ülkenin katıldığı raporda Türkiye’nin 51’inci sıraya yerleştiği görüldü. Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, dünyanın en yetenekli ülkelerini konu alan araştırmayı inceledi.

DÜNYANIN EN YETENEKLİ ÜLKELERİ BELLİ OLDU

Dünya en yetenekli ülkeleri açıklanırken, 63 ülkenin katıldığı raporda Türkiye’nin 51’inci sıraya yerleştiği görüldü.

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, dünyanın en yetenekli ülkelerini konu alan araştırmayı inceledi. PRNet’in International Institute for Management (IMD) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgililere göre, Türkiye’nin yetenekli ülkeler sıralamasında 51’inci sıraya yerleştiği görüldü. Türkiye’nin bu sıralamayla Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail gibi ülkelerin gerisinde yer aldığı saptandı Bununla birlikte 2014 yılından sonra Türkiye’de büyük bir düşüş yaşandığı gözlendi. Buna karşın dünyanın en yetenekli işçilerinin İsviçre’de olduğu tespit edilirken, ikinci sırada Danimarka, üçüncü sırada ise Norveç yer aldı. İsviçre’nin ilk sırasına yerleşen listenin son sırasına ise Venezuela yerleşti. Rapor, yatırım, geliştirme ve çekicilik başlıklarında 3 kategoride incelenirken; ülkelerin işgüçleri ve verimlilik gibi başlıkları da değerlendirilen kırımlar arasında yer aldı.

PRNet ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri belli oldu. 2018 yılı içerisindeki haberler içerisinden yetenek başlığı incelendiğinde, 26 bin 829 haberin yansıma bulduğu tespit edilirken, işçilerle ilgili ise yıl içerisinde 100 binin üzerinde yansıma tespit edildi. İşçiler, daha çok geçim sıkıntısı haberleriyle konuşulurken işçi cinayetleri en çok konuşulan bir diğer başlık olarak dikkat çekti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Ali Orkun Ercengiz Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutladı
Bölgesel

Başkan Ali Orkun Ercengiz Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutladı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında Veteriner Hekimler Odasının gerçekleştirdi yemeğe katılarak Veteriner Hekimlerin gününü kutladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Öğrencisi Meriç Demircioğlu, Müzikte Dünya Birincisi Oldu
Etkinlik

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu Öğrencisi Meriç Demircioğlu, Müzikte Dünya Birincisi Oldu

Danubia Talents Sanat Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl Macaristan’da gerçekleştirilen ancak bu yıl da ilk kez Türkiye’de Gaziantep’te düzenlenen ve müzik alanındaki en önemli yarışmalardan birisi olan 1.Danubia Talent Uluslararası Müzik Festivali’ne katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Meriç Demircioğlu kendi kategorisinde dünya birinciliğini kazandı.

İş Dünyası Düsseldorf’ta Buluştu
İş Dünyası

İş Dünyası Düsseldorf’ta Buluştu

Türkiye'de İş Dünyası dergisi, Türk ve Alman iş çevresini üçüncü kez Düsseldorf'ta buluşturdu.

Manisa'da Dünya Bebek Günü'nde Sevinçli Anlar
Bölgesel

Manisa'da Dünya Bebek Günü'nde Sevinçli Anlar

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, 2 Mayıs Dünya Bebek Günü’nde dünyaya gözlerini açan Hasan Buğra bebeği ziyaret etti. Bebeklerini kucaklarına alan Özmen ailesinin mutluluğuna ortak olan Başkan Zeyrek, Hasan Buğra bebeğe, sağlıklı bir ömür diledi.

Mert Software & Electronics kadrosu  güçleniyor
İş Dünyası

Mert Software & Electronics kadrosu güçleniyor

Mert Software & Electronics, Halil Çınarlı'yı trex markasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atadığını duyurdu.

Aden Gelinlik Dünyası! Uygun Fiyatlı Şık Gelinlikler Bucak'ta
Tanıtım

Aden Gelinlik Dünyası! Uygun Fiyatlı Şık Gelinlikler Bucak'ta

Bucak'ta yepyeni bir gelinlik mağazası açıldı! Aden Gelinlik Dünyası, geniş ürün yelpazesi ve cazip fiyatlarıyla gelin adaylarının yeni gözdesi oluyor. Aden Gelinlik Dünyası'nda; gelinlik, damatlık, bindallı, abiye, nişanlık ve aksesuarlar bulabilirsiniz.