ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada İran ile yürütülen temaslara ilişkin önemli mesajlar verdi. Görüşmelerin devam ettiğini belirten Trump, sürecin artık farklı bir yöntemle ilerlediğini ifade etti.
Trump, “Artık her seferinde bir belge görmek için 18 saatlik uçuşlar yapmıyoruz. Görüşmeleri telefonla yürütüyoruz.” diyerek diplomasi trafiğinin uzaktan sürdüğünü söyledi. Bununla birlikte yüz yüze görüşmeleri tercih ettiğini vurgulayan Trump, olası bir anlaşmanın temel şartını da açık şekilde dile getirdi. ABD Başkanı, İran’ın nükleer silah edinme hedefinden tamamen vazgeçmesi gerektiğini yineledi.
ABD ile Iran arasında 8 Nisan’da varılan ateşkesin ardından temaslar sürerken, Pakistan arabuluculuğunda gerçekleştirilen görüşmelerden somut bir sonuç çıkmamıştı. Bu gelişmelerin ardından Trump yönetimi, 13 Nisan’da İran’a yönelik “deniz ablukası” kararı almış ve özellikle Hürmüz Boğazı çevresinde hareketliliği artırmıştı.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Son günlerde sıkça duyulan “lübbetülayn” kelimesinin anlamını biliyor musunuz? İşte merak edilen açıklama.
Yorumlar (0)