Konya

Dur durak bilmeden çalışacak! Vatandaş ucuza tüketecek

Çölyak hastaları için ürettiği glutensiz ekmeklerin üretim kapasitesini artırmak için yeni bir fabrika kuruyor. Fabrikanın 2024 yılı sonuna doğru hizmete girmesi bekleniyor.

Dur durak bilmeden çalışacak! Vatandaş ucuza tüketecek

Karatay Belediyesi üretim kapasitesini artırarak, Fevziçakmak Mahallesi'ne glutensiz ekmek üretim tesisi kuruyor. Ekmek fabrikasının 270 gün içinde tamamlanıp, 2024 yılının sonuna doğru hizmete girmesi bekleniyor.

Merkez ilçe belediyeleri arasında “üretim atağıyla” ön plana çıkan Karatay Belediyesi, yeni bir yatırım kararı daha aldı. Glutensiz ekmek üreterek, sadece Konya halkına değil, birçok şehrin vatandaşına hizmet veren Karatay Belediyesi, üretim kapasitesini artırmak için yeni bir fabrika kurma kararı aldı.

Belediye, “Glutensiz ekmek üretim tesis inşaatı yaptırılacak” başlığıyla ilana çıktı. Tesisin yapım işi için son teklif verme tarihi de 4 Ocak 2024 olarak belirlendi. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren ihaleyi kazanan firmaya 5 gün içinde yer teslimi yapılacak ve işe başlanacak. Glutensiz ekmek tesisinin, yer teslimi yapıldıktan 270 gün sonra bitmesi planlanıyor. Çok büyük olacak bu tesisin 2024 yılı sonuna doğru hizmete girmesi bekleniyor.

KARATAY ŞİMDİ DE AYRI BİR FABRİKA KURMA KARARI ALDI

Karatay Belediyesi, Çölyak hastaları için özel olarak üretilmesi gereken glutensiz ekmeklerin üretimine 2019 yılında başladı. 2019 yılının kasım ayında yine “Karatay Glutensiz Ekmek Büfeleri”nde bu ekmeklerin satışına başlandı.

O dönem için Konya’daki tüm Çölyak hastalarının ekmek ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede üretime imza atıldı. Bunun yanı sıra, zaman geçtikçe Konya ve çevre illerden glutensiz ekmeğe talep arttı. Ürün çeşitliliği arttı, sadece Konya'ya değil, farklı şehirlere de Karatay Belediyesi tarafından üretilen ekmeklerin satışı yapıldı. Sivas, Çorum, Karaman gibi birçok ilde Karatay Belediyesi tarafından üretilen glutensiz unlu mamullerinin satışı yapılıyor. Karatay Belediyesi tarafından glutensiz ekmeklerinin normal ekmek yapılan buğday ile karışmaması için Karatay Halk Ekmek Fabrikası’nda ayrı bir üretim alanı oluşturulmuştu. Karatay Halk Ekmek Fabrikası tarafından ayda 110 bin adet glutensiz unlu mamül üretiliyor. Karatay Belediyesi, şimdi glutensiz ekmek ve farklı ürünlerin üretimi için ayrı bir tesis kurma kararı aldı. Karatay'da sadece glutensiz ekmek değil, ayrıca glutensiz simit, kurabiye ve pasta gibi gıdalar da üretiliyor.

270 GÜN İÇİNDE İÇİNDE TAMAMLANACAK, 2024'TE HİZMETE GİRECEK

Karatay Belediyesi'nin yeni glutensiz ekmek ve unlu mamüller fabrikası, Fevziçakmak Mahallesi'ne kurulacak. Tesis, 4 bin 95 metrekare olacak. Tesis, zemin+2 kat şekilde inşa edilecek. İhaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılacak ve fabrika 270 gün içinde tamamlanacak. Fabrikanın temeli, sözleşme imzalandıktan 5 gün sonra atılacak.

merhaba haber

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da Belediyenin Ekmek Üretim Tesisi: Günlük 6 Bin Ekmeğe Ulaşan Üretim
Bölgesel

Şanlıurfa'da Belediyenin Ekmek Üretim Tesisi: Günlük 6 Bin Ekmeğe Ulaşan Üretim

Haliliye Belediyesi’nin kurduğu Ekmek Üretim Tesisi ile ustalar tarafından günlük olarak üretilen 6 bin ekmek, Aşevi hizmetinden faydalanan vatandaşların sofralarına ulaştırıyor.

Başkan Mustafa Özer söz verdi Halk Ekmek Hizmete girdi
Yerel Yönetim

Başkan Mustafa Özer söz verdi Halk Ekmek Hizmete girdi

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer Halk Ekmek Satış yerlerini açıkladı.

Ekmek 7.5 ama Yemekler 20 TL
Bölgesel

Ekmek 7.5 ama Yemekler 20 TL

Afyonkarahisar'daki bir zincir market şubesi mağazasının bir kısmını öğrencilere maliyetine yemek satışı için lokantaya çevirdi. Lokantada öğrencilere çorba ve pilav başta olmak üzere yemekler 20 TL'den satılmaya başlandı.

Bucak'ta yine ekmek vakası! Vatandaş isyan etti
Bölgesel

Bucak'ta yine ekmek vakası! Vatandaş isyan etti

Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet vermekte olan bir fırından ekmek alan vatandaş, gördüğü manzara sonrası şok geçirdi. Ekmeğin içinden ip çıktı

Tefenni'de Halk Ekmek 5 TL
Bölgesel

Tefenni'de Halk Ekmek 5 TL

Tefenni Belediyesi, Halk Ekmek Fırını'nda satılan 1 adet Halk Ekmek'in fiyatını 5 TL olarak belirledi. Ramazan pidesi de 7,5 TL'lik fiyatıyla satışına devam edecek.

Bucak'ta 4. Halk Ekmek Büfesi hizmete başlıyor! Sanayi Mahallesi Halk ekmeğe kavuşacak
Bölgesel

Bucak'ta 4. Halk Ekmek Büfesi hizmete başlıyor! Sanayi Mahallesi Halk ekmeğe kavuşacak

Bucak'ta 4. Halk Ekmek Büfesi hizmete başlıyor! Sanayi Mahallesi Halk ekmeğe kavuşacak. Bucak Belediyesi, 4. Halk Ekmek Büfesi'ni Sanayi Mahallesi'nde açılacak.