Muğla

Ebe doğumda değil siparişte

Türkiye’de her geçen gün erkek mesleğine adım atan kadınlar, şimdi de moto kuryeliğe adım attı. Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki ebe Rukiye Erişkin, mesleğini yapmak yerine çok sevdiği motosikleti ile doğuma değil siparişlere yetişerek ekmeğini kazanıyor.

Ebe doğumda değil siparişte

Türkiye’de her geçen gün erkek mesleğine adım atan kadınlar, şimdi de moto kuryeliğe adım attı. Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki ebe Rukiye Erişkin, mesleğini yapmak yerine çok sevdiği motosikleti ile doğuma değil siparişlere yetişerek ekmeğini kazanıyor. Moto kuryelik yapmanın ebelikten daha fazla kazandırdığını belirten Rukiye Erişkin, "Milas’taki özel hastanede çalıştığımda bana teklif edilen maaş asgari ücret veya biraz üzeri. Pek çok kişi kadın moto kurye görünce şaşırıyor ama motosikletimle kuryelik yaptığımda özel hastanede ebelik yaparak kazandığım paradan çok daha fazlasını kazanıyorum" dedi.

İzmirli olduğunu ve İzmir’de üniversite eğitimini ebelik üzerine okuduğunu belirten Rukiye Erişkin, yeni mesleği kuryeliğe başlayışının da odlukça ilginç bir şekilde geliştiğini belirterek, "Aslen İzmirliyim. Üniversite eğitimimi ebelik eğitimi üzerine tamamladım. Hatta bir süre İzmir’de özel bir hastanede ebelik yaptım. Eşimin işi dolayısıyla Milas’a taşınınca mesleğimi burada da sürdürmek istedim. Ancak Milas’ta tek bir tane özel hastane var ve burada çalışmak istediğimde aylık teklif edilen maaş miktarı çok az geldi. Hal böyle olunca aynı zamanda motosiklet kullanıcısı olduğum için meslek değiştirip moto kuryeliğine başladım" dedi.

Eşinin daha önceki mesleği moto kurye olmasının da yeni mesleğini seçmede etkili olduğunu belirten Rukiye Erişkin, "İzmir’de edindiği ebelik tecrübem ve eğitimimle Milas’ta yüksek bir gelir beklerken, mesleğimi yapmam karşılığında teklif edilen aylık ücret bende hayal kırıklığı oluşturdu. Ancak hiç umutsuzluğa kapılmadım. Eşim eskiden moto kuryelik yaptığı için bu işe de aşinaydım. Eşimin de teşvikiyle moto kuryeliğe başladım. Şimdi alıştılar ama, sipariş teslim almak için kapıya çıkıp beni karşısında ilk defa görenler çok şaşırıyor. Kadın isterse her meslekte başarılı olabilir. Ben de istedim ve oldukça başarılıyım. Artık ekmeğimi ebelikten değil moto kuryelikten kazanıyorum" diye konuştu.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

SMA Tip 1 Teşhisi Konulan Umut Bebek İçin Toplanan Yardımlar Sevinçle Karşılandı - Haberler
Yaşam

SMA Tip 1 Teşhisi Konulan Umut Bebek İçin Toplanan Yardımlar Sevinçle Karşılandı - Haberler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan SMA Tip 1 teşhisi konulan 20 aylık Umut Bebek için Balıkesir Valiliği’nin gözetiminde başlatılan yardım kampanyası tamamlandı.

Gölbaşı'nda Fecaat! 1'i bebek, 3 ölü
3. Sayfa

Gölbaşı'nda Fecaat! 1'i bebek, 3 ölü

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 3'e yükseldi.

Gebelik Zehirlenmesi Hakkında 9 Bilinmesi Gerekenler!
Sağlık

Gebelik Zehirlenmesi Hakkında 9 Bilinmesi Gerekenler!

Prof. Dr. Onur Erol gebelik zehirlenmesi konusunda bilinmesi gerekenleri ve görülebileceği 9 riskli grup hakkında bilgilendirme yaptı.

Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını desteği
Yaşam

Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını desteği

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen 10 bin bebek zıbın takımı Gazze’ye gönderilmek üzere Mersin’e doğru yola çıktı.

Mavi Kelebekler Galibiyet Serisini 18 Maça Çıkardı
Spor

Mavi Kelebekler Galibiyet Serisini 18 Maça Çıkardı

Konyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı “Mavi Kelebekler”, Hentbol Kadınlar Süper Ligi 20. Hafta maçında, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nü 32-29 mağlup ederek ligdeki galibiyet serisini 18 maça çıkardı.

Sazan Sarmalı Operasyonunda Şebeke Çökertildi!
3. Sayfa

Sazan Sarmalı Operasyonunda Şebeke Çökertildi!

Mersin polisi, bilinen alış veriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti.