Eskişehir

Eczacılardan vatandaşlara grip aşısı uyarısı

Eskişehir’de eczacılar kış aylarında vatandaşlarda sık görülen grip hastalığı için grip aşısını yaptırma süresinin Ocak ayına kadar devam ettiğini belirterek, aşıya talebin yoğun olduğunu söyledi. Devamı haberimizde...

Eczacılardan vatandaşlara grip aşısı uyarısı

Eskişehir’de eczacılar kış aylarında vatandaşlarda sık görülen grip hastalığı için grip aşısını yaptırma süresinin Ocak ayına kadar devam ettiğini belirterek, aşıya talebin yoğun olduğunu söyledi.


Kış aylarının gelmesiyle beraber vatandaşlarda grip hastalığı görülmeye başlandı. Gribe karşı son dönemde grip aşısı etkili bir koruyucu olarak öne çıkıyor. Eczacılar vatandaşların grip aşısını yaptırmak izleyecekleri yolu anlattı. Eczacılar, e-nabız sistemlerine tanımlanan grip aşısı yaptırma hakkının ardından vatandaşların Aile

hekimliğinden aldıkları elektronik reçete ile eczaneye giderek aşıyı temin edebileceklerini ifade etti. Ocak ayının sonuna kadar vatandaşların aşıyı yaptırma imkânlarının olduğunu belirterek internetten aşı ve ilaç alınmaması konusunda uyarılarda bulundu.

“Vatandaşların aşıyı yaptırmak için vakitleri var”


Eskişehir’de eczacılık yapan Çağatay Fikret Erad, grip aşısını yaptırmak için vatandaşların Ocak ayının sonuna kadar sürelerinin bulunduğunu hatırlattı. Grip aşısı yaptırmak için gereken yol hakkında bilgiler veren eczacı Erad, “Grip aşısını yaptırmak için önce Aile Hekimliğine gidilmeli. E-Nabız sistemini kontrol edildikten

sonra

grip aşısı yaptırma hakkı varsa elektronik reçeteyi yazdırdıktan sonra eczaneye geliyorlar. Biz de aşıları tedarik edip kendilerine teslim ediyoruz. Grip aşıları sadece eczaneden alınır. Bu aşıyı yaptırma sezonu ocak ayının sonuna kadar devam ediyor. Vatandaşların hala aşıyı yaptırmak için vakitleri var. Sağlık Bakanlığı

öncelikle kronik ve yaşlı hastalara aşı için öncelik tanıyor. Sonra diğer vatandaşlara yapılıyor. O yüzden acele etmesinler. Vatandaşlar E-Nabız sistemini kontrol etsinler. İnternetten kesinlikle aşı ve ilaç tedarik etmesinler. Sadece eczaneden alışveriş yapsınlar” diye konuştu.

"Grip aşısı için yoğun bir başvuru alıyoruz"


Grip aşısının faydalarından bahseden eczacı Erad, yaklaşık 20 gündür aşı için vatandaşların talebi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:


“Grip aşısı vücudu virüse karşı koruyacak ve vücutta antikor oluşturacak bazı bileşenlere sahip. Bu bileşenleri vücuda önceden verirseniz, vücut bunu tanıyarak gribi daha hafif atlatmanızı sağlıyor. Ayrıca zatürre gibi başka hastalıkların önüne de geçiyor. Çünkü gribi ağır şekilde atlatan yaşlı hastalarda zatürre de görülebiliyor.

Bunu engelleyen grip aşısı. Yaklaşık 20 günlük dönemde yoğunluğumuz arttı. Grip aşısı elimize ulaştı. Grip aşısı için yoğun bir başvuru alıyoruz.” İHA 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gripten korunmanın en etkili yolu: Grip aşısı
Sağlık

Gripten korunmanın en etkili yolu: Grip aşısı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte grip vakalarında artış bekleniyor. Gripten korunmak için grip aşısı yaptırmak büyük önem taşıyor.

Grip aşısı uygulaması başladı: 65 yaş üzeri ve risk grubu için ücretsiz
Sağlık

Grip aşısı uygulaması başladı: 65 yaş üzeri ve risk grubu için ücretsiz

Grip aşısı uygulaması 15 Eylül itibarıyla başladı. 65 yaş üzeri ve sağlık koşulları açısından risk grubuna girenler, kronik hastalığı olanlar için ücretsiz.

4 Çocuk Annesi Genç Kadın  Ölü Bulundu
Bölgesel

4 Çocuk Annesi Genç Kadın Ölü Bulundu

Son dakika İsparta ili Şarkikaağaç ilçesini Üzen olay genç kadın Ölü bulundu

Cuma pazarına yumurta satmaya gidiyorlardı! Kazada yaralandılar
Bölgesel

Cuma pazarına yumurta satmaya gidiyorlardı! Kazada yaralandılar

Burdur'un Ağlasun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yumurta satmaya giden karı koca 2 kişi yaralandı. Detaylar haberimizde...

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi
Spor

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu dün yaptığı duyuru ile 26.04.2024 tarihinden itibaren Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı ve Yağlı Güreş LİGİ Müsabaka Talimatında bazı değişiklikler yapıldığı duyuruldu.

Polis Kendi karakolunu taradı  2 şehit 3 yaralı var
Bölgesel

Polis Kendi karakolunu taradı 2 şehit 3 yaralı var

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolunda meydana gelen saldırı olayıyla ilgili Adıyaman Valisi Dr.Osman Varol bir açıklama yaptı. Şehit sayısı 2'ye yükseldi.