Isparta

Eğirdir Dağcılık Şenliği Sağanak Yağmurda Yapıldı.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde faaliyet gösteren ETUDOSK Derneğinin öncülüğünde bu yıl 27. si düzenlenen dağcılık şenliği sağanak yağmura rağmen büyük bir katılımla gerçekleşti.

Eğirdir  Dağcılık Şenliği Sağanak Yağmurda Yapıldı.

SAĞANAK YAĞMUR 27. DAĞCILIK ŞENLİĞİNE ENGEL OLMADI. EĞİRDİR BELEDİYESİ DEDEGÖL DAĞCILIK ŞENLİĞİNE TAM DESTEK VERDİ.
Isparta’nın Eğirdir İlçesinde faaliyet gösteren ETUDOSK Derneğinin öncülüğünde bu yıl 27. si düzenlenen dağcılık şenliği sağanak yağmura rağmen büyük bir katılımla gerçekleşti.
Eğirdir Belediyesi, Aksu Belediyesi ve Yenişarbademli Belediyesi’nin destek verdiği şenlikler Melikler yaylasında gerçekleşti.
Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan Savran, Afad Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Bilir, Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda dağcının yanı sıra doğaseverler katıldı.
Kent yaşamından bir an olsun uzaklaşıp, doğanın yalın ve temiz kollarına kendiniz bırakmaya ne dersiniz, sloganıyla yola çıkan dernek Eğirdir Belediyesi, Aksu Belediyesi, ve Yenişarbademli Belediyesi’nin destekleri ile bu yıl şenliğin 27. sini düzenlediler.
19-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen dağcılık şenliğine Dünya’nın ve Türkiye’nin bir çok yerinden yaklaşık 1500 dağcılık kulübü üyeleri ve doğa severler katıldı.
ETUDOSK Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Sinap; ‘Gerçekten çok güzel bir atmosferimiz var, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Tüm doğa severlerimiz bir şekilde buraya toplandılar. Bunun arkasında görünmez yüzleri olan bütün masraflarımızı karşılayan Eğirdir Belediye Başkanımız Veli Gök’e, Eğirdir Kaymakamımız Adem Çelik’e çok teşekkür ediyoruz. Yurt dışından gelen sporcularımız var, yaklaşık 45 spor kulübü burada. Önümüzdeki yıllarda daha çok katılımla şenliğimizi devam ettireceğiz, özellikle bizim her zaman yanımızda olan Yenişarbademli Belediyesine, Beyşehir Kulübümüze ve tüm katılımcı misafirlerimize teşekkür ediyorum.’ İfadelerinde bulundu.
ETUDOSK Başkanı Durmuş Uçgun; ‘Gençlik haftası bildiğiniz gibi Gençlik Haftası çerçevesinde bu yıl düzenlediğimiz 27. Dağcılık Şenliğimizi hava durumu etkiledi, fakat bir şeyi değiştirmedi, çünkü dağcıları etkilemiyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ dedi.
Afad Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Mehmet Bilir; ‘Eğirdir’de düzenlenen etkinliğe bu yıl ilk defa katılıyoruz, çok mükemmel bir çalışma ve hazırlık var. Dedegöl’ü tüm Türkiye değil tüm Dünya’nın tanıması gerekiyor.’ İfadelerini kullandı.

Eğirdir  Dağcılık Şenliği Sağanak Yağmurda Yapıldı.
Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı M. Erhan Savan ise; ‘Eğirdir Belediyesi, Aksu Belediyesi ve Yenişarbademli Belediyesi katkılarıyla bu yıl 27. Sini düzenlediğimiz dağcılık şenliğimiz devam ediyor. Tüm doğaseverlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.’ dedi.
İlk gün ve ikinci gün zaman zaman sağanak yağmurla karşılaşan dağcılara yağmur engel olmadı. Sabah kahvaltısı, kanyon yürüyüşü, akşam yemeği ikramı, pişi ikramı, akşam kamp ateşinin yanması ve bir çok aktivitenin gerçekleştiği dağcılık şenliği sabah saatlerinde Dedegül dağına zirvesine tırmanış ile son buldu.
Eğirdir Belediyesi tarafından misafirlere kuru fasulye, etli pilav (Kabune) ve helva ikramında bulunuldu. Yenişarbademli Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda seyyar tuvalet ve banyolar kuruldu, çevre düzenlemesi yapıldı.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde yaşlılara saygı haftası programı düzenlendi
Bölgesel

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde yaşlılara saygı haftası programı düzenlendi

Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakım Programı Tarafından 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Programı Dündar Bey Medresesinde Düzenlendi.

Isparta’ Eğirdir'de  Bağımlılıklarla mücadelede farkında olmak için, uyanık ol EĞİRDİR yürüyüşü
Yaşam

Isparta’ Eğirdir'de Bağımlılıklarla mücadelede farkında olmak için, uyanık ol EĞİRDİR yürüyüşü

Eğirdir Babasultan Kavşağında başlayan yürüyüşe Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.

 Isparta Eğirdir’de gerçekleşen kurumlar arası voleybol turnuvası çekişmeli mücadeleler ile sona erdi.
Yaşam

Isparta Eğirdir’de gerçekleşen kurumlar arası voleybol turnuvası çekişmeli mücadeleler ile sona erdi.

Eğirdir’den 12 kurum takımımızın katıldığı ve 8 gün süren mücadeleler sonunda kupa töreni gerçekleşti. Kupa törenine Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve çok sayıda spor sever katıldı.

Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.
Etkinlik

Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde geleneksel hale getirilen 30 Ağustos Toplu Sünnet Şöleninin bu yıl üçüncüsü gerçekleşti

Taekwondo  Zafer Şampiyonası İller arası Müsabakaları Eğirdir'de Yapıldı
Spor

Taekwondo Zafer Şampiyonası İller arası Müsabakaları Eğirdir'de Yapıldı

Isparta Eğirdir'de Yapılan Zafer Şampiyonasına katılan 28 Kulüp ve 263 sporcu 2 gün süren şampiyonada dereceye girebilmek için ter döktüler.

Eğirdir  Havutlu Köyü Yörük Türkmen Şöleni
Yaşam

Eğirdir Havutlu Köyü Yörük Türkmen Şöleni

HAVUTLU’DA 3 YIL SONRA HASRET SONA ERDİ. Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Havutlu Köyünde 3 yıl aradan sonra ‘Yörük Türkmen Şöleni düzenlendi.