Isparta / Eğirdir (Eğridir)

Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde geleneksel hale getirilen 30 Ağustos Toplu Sünnet Şöleninin bu yıl üçüncüsü gerçekleşti

Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.

Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel
Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.
Isparta’nın Eğirdir İlçesinde geleneksel hale getirilen 30 Ağustos Toplu Sünnet Şöleninin bu yıl üçüncüsü gerçekleşti.
Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve eşi Ayşe Çelik, Gelendost İlçesi Kaymakamı Ahmet Akdağ ve eşi Seda Nur Akdağ, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve eşi Sevim Gök, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Mevlid-i Şerif ve verilen yemeğin ardından akşam saat 20.30’da Eğirdir İlçesi Akpınar Yolu kavşağından mehteran eşliğinde yola çıkan kortej Eğirdir Kale Meydanına geldi.
Büyük Taarruzda Eğirdir’in önemini anlatan filmin ilk bölümü açık havada vatandaşlara izletildi.
Programda konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök; ’30 Ağustos Zafer Bayramının kutlanmasının ilan edilmesinin bir anlamı var. Bugünlere kolay gelmedik. Bizde ilçe olarak her yıl geleneksel olarak yapmamızın nedeni çocuklarımız ömür boyu unutmasınlar. Çocuklarımız ömür boyu irdelesinler, neden 30 Ağustos diye sorgulasınlar ve hatırlasınlar. Ben programın hazırlanmasında emeği geçen sponsorluk yapan destek veren tüm kurumlarımıza, tüm katılım sağlayan hemşehrilerimize, belediye personelimize her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ‘dedi.
Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik; ‘Kıymetli meslektaşım, değerli belediye başkanım, sevgili Eğirdir’liler 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun. Eğirdir’imiz milli mücadelede çok ciddi bir misyonu yüklenmiş. Önemli kaideler göstermiş bir ilçemiz. Bugünlere kolay gelmedik, o gün o insanlar taşın altına elini koydular en değerli varlıklarını canlarını verdiler, bu vatan için bizlerin huzur içerisinde şanla şerefle yaşayabilmemiz için. Hepsinden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan bütün şehitlerimizi, rahmetle, minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize vatan savunmasında görev yapmış bütün insanlarımıza minnettarlıklarımızı ifade ediyoruz. Böylesi büyük bir zaferin iz düşümünde, gölgesinde, akşamında Eğirdir Belediyemizin düzenlemiş olduğu ve gelenek haline gelmiş bu sünnet şöleninde sizlerle birlikteyiz. Bu sünnet şöleninin düzenlenmesinde büyük emekleri olan Eğirdir Belediyemize, çalışanlarına, sponsorlara ve bugün buraya katılan ailelerimize çok teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.
Piyanist Ahmet Cesur ile sünnet çocukları ve aileleri doyasıya eğlendi. Protokolün değerli hanımefendileri Ayşe Çelik, Seda Nur Çelik, Sevim Gök ve belediye birim müdürleri Semra Güngörmez ve Gamze Göksu birlikte sünnet çocuklarının kınalarını yaktılar.
Sünnet Şöleninin sponsorları Osman Demirbilek, Mavi Deniz A.Ş., Selahattin Tamgül ve Kızılca Plastik’e programda teşekkür edildi.

Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.
Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.Geleneksel hale gelen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen toplu sünnet şöleninde Milli Ruh canlanarak sünnet ettirilen 46 çocuğa protokol tarafından altın hediye edildi.Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.

Eğirdir’de 30 Ağustos Geleneksel Sünnet Şöleni İle Milli Ruh Canlandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Samsun'da toplu sünnet şöleni
Etkinlik

Samsun'da toplu sünnet şöleni

Samsun’un Havza ilçesinde mehterli ve güreşli toplu sünnet şöleni yapıldı.

Konyaaltı Belediyesi  Geleneksel Sünnet Şöleni düzenlendi
Etkinlik

Konyaaltı Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni düzenlendi

Konyaaltı’nda renkli sünnet şöleni

Bucak'ta 32. Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni Coşkusu
Etkinlik

Bucak'ta 32. Geleneksel Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni Coşkusu

Bucak Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen geleneksel keşkek dövme ve sünnet şöleni, 30 Ağustos Çarşamba günü 32. kez gerçekleştirildi.

Bucak'ta 32. Geleneksel Keşkek Dövme etkinliği coşkusu
Bölgesel

Bucak'ta 32. Geleneksel Keşkek Dövme etkinliği coşkusu

Bucak Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Keşkek Dövme etkinliği, bu yıl 32. kez Kocakavak Mevkiinde gerçekleştirildi.

Bucak'ta gelenek 30 Ağustos'ta Cumhuriyet Meydanında
Etkinlik

Bucak'ta gelenek 30 Ağustos'ta Cumhuriyet Meydanında

Bucak Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Keşkek Dövme ve Sünnet Şöleni'nin 32. si, 30 Ağustos 2023 tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek.

Ankara 'da  Sünnet Şöleni Yapıldı
Yaşam

Ankara 'da Sünnet Şöleni Yapıldı

Yenimahalle Belediyesinin, her yıl geleneksel olarak ihtiyaç sahibi aileler için düzenlediği Sünnet Şöleni, Yakacık Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Devamı haberimizde..