Isparta / Eğirdir (Eğridir)

Eğirdir'de nefesleri kesen Triatlon

Eğirdir'de düzenlenen 20. Triatlon Türkiye Kupası sona erdi. 498 sporcu katılımıyla gerçekleşen yarışlarda ödül töreni düzenlendi.

Eğirdir'de nefesleri kesen Triatlon

Eğirdir'de düzenlenen 20. Triatlon Türkiye Kupası sona erdi. 498 sporcu katılımıyla gerçekleşen yarışlarda ödül töreni düzenlendi. 
 

20. EĞİRDİR TRİATLONU NEFESLERİ KESTİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL HEDEF ULUSLARARASI EĞİRDİR TRİATLONU.

 
Eğirdir İlçesinde bu yıl 20.si düzenlenen TRİATLON TÜRKİYE Kupası 498 sporcunun katılımı ile sona erdi.
 
Cumartesi günü gerçekleşen yarışların ödül töreni programına Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen’in yanı sıra Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ve protokol üyeleri katıldı.
 
İl gün yarışları Elit Erkek, Elit Kadın, Genç Erkek, Genç Kadın, Yıldız Erkek, Yıldız Kadın, M3 Erkek, M3 Kadın sporcular arasında gerçkeleşti.
 
Elit Erkekler kategorisinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Emir Aracı 1, İzmir B. Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Kıvanç Şahinkaya 2., Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübünden Burçak Özer 3. lüğü elde etti.
 
Elit Kadınlarda İzmir B. Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Özlenen İpek Günat 1., Batı Akdeniz Macera Spor Kulübünden Elif Or 2. ciliği elde etti.
 
Genç Erkeklerde İzmir B. Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Taha Eren Coşkun 1., İzmir B. Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Arda Aracı 2., Balıkesir B. Belediyespor Kulübünden Bahadır Furkan Özer 3.cülüğü elde etti.
 
Genç Erkeklerde; İzmir B. Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Ege Kızılelma 1., Gelibolu Triatlon Spor Kulübünden Cem Danacı 2. ciliği elde etti.
 
Genç Kadınlarda Pamukkale Su Sporları Gençlik ve Spor Kulübünden Damlanur Demirbaş 1., Batı Akdeniz Macera Spor Kulübünden Derya Uluçay 2., Triatlon Spor Kulübünden İlkim Ardıç 3. cülüğü elde etti.
 
Genç Kadınlarda İzmir B. Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Irmak Şereflioğlu 1., Demir Adımlar Spor Kulübünden Bensu Kapan 2. liği elde etti.
 
Yıldız Erkeklerde Çelpa Spor Kulübünden Doruk Topaloğlu 1., Çelpa Spor Kulübünden Türker Kemal Kıyak 2., İda Gençlik ve Spor Kulübünden Dorukalp Azizoğlu 3. lüğü elde etti.
 
Yıldız Kadınlarda Pamukkale Üniversitesi M. Spor Kulübünden Hatice Buse Ertekin 1., Çelpa Spor Kulübünden Rüya Coşkun 2., Gebze Gençlik ve Spor Kulübünden Mürya Karayel 3. lüğü elde etti.
 
M3 Erkeklerde Çelpa Spor Kulübünden Umut Doruk Köse 1., Y. B.K. Spor Kulübünden Efe Tavukçuoğlu 2., Demir Adımlar Spor Kulübünden Alp Kayra Özaltın 3. lüğü elde etti.
 
M3 Erkeklerde İda Gençlik ve Spor Kulübünden Arda Çandar 1., K. Belediyespor Kulübünden Utku Çakır 2. ci, Çelpa Spor Kulübünden Esat Başaran 3. lüğü elde etti
 
M3 Kadınlarda Pamukkale Üniversitesi M. Spor Kulübünden Selin Erdoğdu 1. ci, Ferdi kategoride Beyza Bilun Bilgiç 2. ci, İda Gençlik ve Spor Kulübünden Ecrin Çınar 3. lüğü elde etti..
 
M3 Kadınlarda İda Gençlik ve Spor Kulübünden Ayşe Simay Şahan 1. , Çelpa Spor Kulübünden Nisa Cebeci 2., K. Belediyespor Kulübünden Zeynep Hülya Görgün 3.cülüğü elde etti.
 
Protokol ve Federasyon yetkililerinin katılımı ile dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.
 

BAŞKAN VELİ GÖK, ‘SPOR EĞİTİMİN BİR PARÇASI.’

 
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK yaptığı açıklamada; ‘2023 yılında Eğirdir Triatlonunun 20. cisini düzenliyoruz. 20 yıllık bir programın devamlılığından dolayı gerçekten Eğirdir Belediyesi bu konuda kurumsal bir beyin oluşturdu. Ne zaman neyi yapacağını bilerek tüm gelen sporcularımıza ev sahipliği yapmakta. Triatlon müsabakaları İlçemizde rahmetli Tacettin Gencay başkanımız zamanında başlamış, daha sonra Ömer Şengöl ve Osman Nuri Özmeral başkanlarımızla devam etmiş, bizlerde 2023 yılında Gençlik Spor Bakanlığımız, Isparta Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Eğirdir Kaymakamlığımız, Eğirdir Belediyemiz bu yılki sporcularımıza, esnaflarımızla ve tüm kamu kurumlarımızla beraber ev sahipliği yapmaktayız. Yaklaşık bu yıl 500 civarında sporcumuz müsabakalara katıldı. Bugün birinci etabını bitirdik, yarın 2. Etapla devam edecek. Biz inanıyoruz ki spor aslında eğitimin bir parçası. Spordaki elde ettiğimiz disiplin, kollektif çalışma ruhu mutlaka bizim hem eğitim kalitemizi, hem de bundan sonraki hayatımıza yön vermede çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Biz emeği geçen tüm sporcularımıza, sporcu ailelerimize, federasyonumuza, bakanlığımıza, kaymakamlığımıza, valiliğimize, gençlik ve spor il müdürlüğümüze ve Eğirdir’deki tüm kamu, kurum ve kuruluşlarımıza ve belediyemizin emeği geçen tüm personellerine her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz, çocuklarımıza da başarılar diliyoruz. Bu yılki yarışlarımızı 15 Temmuz Şehitlerimizin anısına düzenledik. Bunun yanında Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü her ikisine de vurgu çekerek bu müsabakaları gerçekleştirdik. Ciddi güzel bir katılım vardı. Ama biraz önce sizde bahsettiniz rahmetli Tacettin Gençay başkanımız geçen yıl aramızdaydı, bu yıl maalesef aramızda yok Allah rahmet eylesin, yerinde dinlendirsin. Bundan sonra yapılacak tüm müsabakalar da özellikle Uluslararası Triatlon müsabakaları yapmak içinde ilçemizde hep birlikte vatandaşlarımızla kamu kurumlarımızla birlikte işbirliği içinde hazırlık içindeyiz.’ İfadelerini kullandı.
 

TRİATLON FEDERASYONU BAŞKANI BAYRAM YALÇINKAYA RÖPORTAJ

ESNASINDA BAŞKAN TACETTİN GENÇAY’IN ÖLÜM HABERİNİ DUYARAK DUYGULANDI.

YALÇINKAYA; ‘ÖNÜMÜZDEKİ YIL HEDEFİMİZ ULUSLARARASI EĞİRDİR TRİATLONU’

‘1000 SPORCUYLA GELECEKTİK, TEK PROMLEMİMİZ KONAKLAMA.’

 
Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise yaptığı açıklamada; ‘Eğirdir artık hepimizin evi gibi oldu. Ben ilk 2003 yılındaki yarışlarda vardım, o zaman yarışıyordum. Ben burada yarıştığım dönemlerde kürsüye de çıktım. Böyle lokasyonlarda, slow şehir mükemmel bir ortam Eğirdir. Tabii bu organizasyonu büyütmeyi çok istiyoruz, şu anda sporcularımızın çoğunluğu konaklama problemi yüzünden buraya gelemedi. Belki burada 1000 sporcu olabilirdi. Başkanımızla da konuştuk önümüzdeki yıl Uluslararası konuma getirebilirsek, Isparta merkezdeki otellerimizle anlaşıp o aradaki farkı kapatmaya çalışabiliriz. Burası her türlü Uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak tecrübe ve doğal güzelliğe sahip. Baktığımız zaman bir çok Belediye Başkanı, bir çok federasyon başkanları değişmiş ama burada 20 yıldır bu iş yapılıyor, demek ki, bizim camiamız ve Eğirdir halkı bu işi benimsemiş. İlk günü çok keyifli geçti organizasyonun. Bundan sonra Temmuz ayında Ağustos’a kaymadan yapacağız organizasyonları. 15 Temmuz etkinlikleri ile birlikte gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz’da bizim için çok önemli bir tarih, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah rahmet eylesin Tacettin Başkanı çok severim ben, vefat ettiğini yeni öğrendim açıkçası. Geçen yıl çok rahatsızdı ödül töreninde birlikteydik, mekanı cennet olsun.
 

ALANYA’DAN SONRA EĞİRDİR BÜYÜK BİR LOKASYON.

 
Yalçınkaya sözlerine şu şekilde devam etti, ‘Dünyada azdır 20 kez üst üste organizasyon yapan şehir. Alanya şu anda 30’u geçti organizasyonda Alanya Dünyada 2 lokasyondan birisi, ondan sonra Eğirdir geliyor. Uluslararası organizasyonun Eğirdir’de yapılması konusunu ben Avrupa Federasyon Başkanımızla da konuşacağım. Hatta onları Eğirdir’de misafir etmeyi düşünüyorum. Bu doğal güzelliği Avrupa’lılar da görsün istiyorum.’ İfadelerine yer verdi.
Eğirdir Triatlo’nunun son günü olan Pazar günü ise yarışlar sabah saat 07.30’da start aldı. Yaş Gurubu Erkek, Yaş Gurubu Kadın, Paratriatlon ve karışık bayrak yarışmalarının ardından. Isparta Valisi Aydın Baruş, İl ve İlçe Protokol ve Federasyon yetkililerinin dereceye giren sporculara ödüllerini taktim etmesi ile 20. Eğirdir Triatlonu Türkiye Kupası yarışmaları toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Eski Milli Voleybolcu Duygu Bal’da Isparta Valisi Aydın Baruş’un daveti üzerine Eğirdir’in misafiri olarak ödül törenine katıldı. Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu Personelleri eşliğinde Eğirdir’in eşsiz güzelliklerini takipçileri ile paylaştı.Eğirdir'de nefesleri kesen TriatlonEğirdir'de nefesleri kesen Triatlon

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Isparta’nın Eğirdir İlçesi Optimist Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.
Spor

Isparta’nın Eğirdir İlçesi Optimist Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptı.

Triatlon yarışları gibi bir sürü müsabakalara ev sahipliği yapan Eğirdir, Optimist Türkiye Takım Şampiyonası yarışından da yüz akıyla çıkmasını bildi

31’inci Alanya Triatlonu için hazırlık başladı
Spor

31’inci Alanya Triatlonu için hazırlık başladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde Avrupa Triatlonu Kupası ve Paratriatlon Dünya Kupası’nın 31. için geri sayım başladı.

Kocaeli'de akıllara zarar olay  Fabrikada gurup Seks
Bölgesel

Kocaeli'de akıllara zarar olay Fabrikada gurup Seks

ABD merkezli bir firmanın Kocaeli'de bulunan fabrikası, grup seks skandalıyla çalkalandı.

Köpeğe Çarpmamak İçin Direksiyonu Kırdı! Şarampole Devrildi
Bölgesel

Köpeğe Çarpmamak İçin Direksiyonu Kırdı! Şarampole Devrildi

Burdur'un Gölhisar ilçesinde seyir halindeyken önüne köpek çıkan otomobil sürücüsü, köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırınca otomobilin şarampole devrilmesi sonucu yaralandı.

Üretim ve üretici için bir araya geldiler
Bölgesel

Üretim ve üretici için bir araya geldiler

Karamanlı Belediye Başkanı ve ilgili kurumlar, ilçede tarımsal üretimi geliştirmek ve üreticilerin kalkınmasını sağlamak için bir araya geldi. Detaylar haberimizde...

Yeşilova Alanköy'de saman balyaları alev aldı! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Yeşilova Alanköy'de saman balyaları alev aldı! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bugün gece saatlerinde balya yangını çıktı. Ekipler tarafından yangın kontrol altına alındı. Detaylar haberimizde...