Isparta’da son yağışlarla Eğirdir Gölü'ndeki su seviyesi yükseldi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Nisan ayı meclis toplantısında gelişmeyi duyurdu. Darideresi’ne gelen su miktarındaki artış da dikkat çekti.
Burdur’un komşusu Isparta'da kuraklıkla mücadele eden yerel halk için yüz güldüren bir gelişme yaşandı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Nisan ayı Belediye Meclisi toplantısında Eğirdir Gölü ve Darideresi ile ilgili son durumu paylaştı. Başkan Başdeğirmen, bölgede etkili olan yağışlar ve kar sularının erimesiyle su seviyelerinde gözle görülür bir yükselme yaşandığını açıkladı.
Başkan Başdeğirmen açıklamasında, “Darideresi'ne o kadar güzel sular geliyor ki, şu an hem yağmurların hem de eriyen karların etkisiyle ciddi bir artış yaşıyoruz. Eğirdir Gölü’nde ise tam 35 santimetrelik yükselme ölçtük” ifadelerini kullandı.
Son yıllarda Eğirdir Gölü’nde gözlemlenen su kayıpları hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından ciddi endişelere yol açmıştı. Yaz aylarında tamamen kuruyan göletler, üreticilerin zor günler geçirmesine neden olmuştu. Ancak son yağışlar, hem çiftçilerin hem de bölge halkının yüreğine su serpti.
Yetkililer, gölde su seviyesinin artmasının ekosistem açısından da hayati önemde olduğunu belirtiyor. Gölet çevresinde yapılan incelemelerde, su seviyesindeki artışın bitki örtüsünü olumlu etkilediği ve birçok canlının tekrar göle döndüğü gözlemlendi.
Bölge halkı da gelişmeden memnun. Eğirdir'de yaşayan yaşlı bir vatandaş, “Bunca yıl geçti, ilk defa bu kadar suyu bir arada görüyorum. İnşallah bu yıl tarım da bol olacak” diyerek duygularını paylaştı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)