Isparta / Eğirdir (Eğridir)

Eğirdir Havutlu Köyü Yörük Türkmen Şöleni

HAVUTLU’DA 3 YIL SONRA HASRET SONA ERDİ. Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Havutlu Köyünde 3 yıl aradan sonra ‘Yörük Türkmen Şöleni düzenlendi.

Eğirdir  Havutlu Köyü Yörük Türkmen Şöleni

HAVUTLU’DA 3 YIL SONRA HASRET SONA ERDİ.
Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Havutlu Köyünde 3 yıl aradan sonra ‘Yörük Türkmen Şöleni’ gerçekleşti.
Bu yıl 14. sü yapılan Havutlu Köyü ‘Yörük Türkmen Şöleni’ pandemi nedeni ile 3 yıldır yapılamıyordu.
Şölene Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
İl Beyi Mustafa Küçükyaman programa katılan misafirlere teşekkür ederek, ‘3 yıldır insanlar pandemi nedeniyle dışarı çıkamıyordu. 3 yıl sonra toyumuzda yeniden buluşarak kültürümüzü, dostluğumuzu, ve çok özlediğimiz kaynaşmamızı gösterdik. Tüm misafirlerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.’ ifadelerini kullandı.
Muhteşem bir atmosferde gerçekleşen ‘Yörük Türkmen Şöleni’nde Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, ve Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök birer konuşma yaparak yörük kültürünün yaşatılması gerektiğini söyleyerek şöleni bugünlere kadar geleneksel hale getirip düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Günün anısına Kaymakam Adem Çelik ve Protokol üyelerine hediye takdiminde bulunuldu.
Isparta dışından ve çevre İl ve İlçelerden Yörük-Türkmen Dernek Başkanları ve temsilcilerinin de katıldığı toyda Isparta Belediyesi Mehter Takımı Konseri, Yöresel Oyunlar, develer ile yapılan yörük göçü, çadırlarda tuluk ayranı ile davul ve zurnalar eşliğinde ve ikram edilen yemeklerle ‘Yörük Türkmen Şöleni’ büyük bir coşku ile 3 yıl aradan sonra gerçekleşti.
'Eğirdir Havutlu Köyü Tarihi ve Soyağacı' isimli kitabın yazarı Veli Özgüleş imzaladığı kitapları protokol üyelerine hediye etti.
Programı düzenleyen Havutlu Köyü Dernek Başkanı Mehmet Gülfidan 14. cüsü düzenlenen şölene katkı sağlayan ve katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz, dedi.
Programa uzun yıllardır ülkemizde yörük kültürünü tanıtan ve milyonlarca insana ulaşan Mevlüt Öncel ve ekibi ‘Kültür Kervanı’ Programı da çekimlerini yaparak şölenin tamamından renkli görüntüleri bir çok televizyon kanalında ve youtube kanallarında yayınlayacak.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Mustafa Özer Şampiyon ağırladı
Bölgesel

Başkan Mustafa Özer Şampiyon ağırladı

Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası seçmeleri 16.04.2024 Salı günü Isparta Işıkkent Spor Salonunda düzenlendi.

elektrik akımına kapılan Akif Dinçer hayatını kaybetti
Bölgesel

elektrik akımına kapılan Akif Dinçer hayatını kaybetti

Elektrik akımına kapılan Aslen Eğirdir Ağılköy’lü olan Akif Dinçer’in evli ve 3 çocuk babası olduğu ve Eğirdir TEDAŞ İşletme Şefliği’nde görev yaptığı öğrenildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer İşe Asfaltla başladı
Yerel Yönetim

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer İşe Asfaltla başladı

Eğirdir merkez Sirkeci dükkanlarının yapımı sırasında bozulan yollar asfaltlanıyor.

Isparta Gelendost'ta seçimi kim kazandı? İşte 2024 Gelendost seçim sonuçları
Bölgesel

Isparta Gelendost'ta seçimi kim kazandı? İşte 2024 Gelendost seçim sonuçları

Isparta'nın Gelendost ilçesinde seçim tamamlandı. Peki Gelendost'ta seçimi kim kazandı? 2024 Gelendost seçim sonuçlarına göre İyi Parti adayı Mustafa Özmen belediye başkanı seçildi.

Isparta Eğirdir'de seçimi kim kazandı? İşte 2024 Eğirdir seçim sonuçları
Bölgesel

Isparta Eğirdir'de seçimi kim kazandı? İşte 2024 Eğirdir seçim sonuçları

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde seçim tamamlandı. Peki Eğirdir'de seçimi kim kazandı? 2024 Eğirdir seçim sonuçlarına göre Ak Parti adayı Mustafa Özer belediye başkanı seçildi.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde yaşlılara saygı haftası programı düzenlendi
Bölgesel

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde yaşlılara saygı haftası programı düzenlendi

Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakım Programı Tarafından 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası Programı Dündar Bey Medresesinde Düzenlendi.