İstanbul

Eğitime Önem Artıyor

Başakşehir’de afet eğitim alanı kuruluyor Haber Detayı..

Eğitime Önem Artıyor

Başakşehir Belediyesi, doğal afetlerde görev yapacak profesyonel ekiplerin yetiştirilmesi için önemli bir adım attı. Çalışmaların başladığı afet eğitim alanını ziyaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Afetlere karşı profesyonel ekiplerin sayısını artırmak adına afet eğitim alanımızı hayata geçiriyoruz” dedi.
Başakşehir Belediyesi, deprem başta olmak üzere doğal afetlere karşı yediden yetmişe tüm Başakşehirlilerin bilinçlenmesini ve profesyonel ekipler oluşturulmasını sağlayacak çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda doğal afetlere karşı profesyonel ekiplerin yetiştirileceği Başakşehir Mahallesi’ndeki afet eğitim alanının hazırlanmasına başlandı.

“Afet eğitimi ve bilinci çok önemli”
Çalışmaların başladığı alanı ziyaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Yakın tarihimize baktığımızda1999’da Gölcük ve Düzce, 2011’da Van, 2020’de Elazığ ve İzmir, son olarak ise 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli iki deprem meydana geldi. Ülkemizi derin bir yasa boğan depremlerde on binlerce canımızı kaybettik. Milyonlarca kişinin etkilendiği asrın felaketinde, afet eğitimi ve bilincinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi” şeklinde konuştu.

“Tırmanma kulesi ve afet enkaz eğitim binası”
Başakşehir Belediyesi olarak BAŞAKAY ile afetin ilk anından itibaren sahada olduklarını ifade eden Başkan Kartoğlu, “İstanbul’da en sağlam zemin yapısına sahip ilçelerinin başındayız. Yine de tedbirimizi en üst seviyede alıyoruz. Dört koldan yürüttüğümüz kentsel yenileme çalışmalarımızla güvenli konutlar üretiyoruz. Afetlere karşı profesyonel ekiplerin sayısını artırmak adına afet eğitim alanımızı hayata geçiriyoruz. Bu alanda 12 metre uzunluğunda tırmanma kulesi, iki katlı betonarme yapıdan oluşan afet enkaz eğitim binamız yer alacak” dedi.

“Depreme hazırlıklı olmak elimizde”
Deprem sonrası ilk müdahaleden göçük altında kalan kişinin çıkarılmasına kadar kapsamlı ve hayati eğitimler verileceğinin altını çizen Başkan Kartoğlu, “En kısa sürede alanımızı tamamlayacak ve eğitimlere başlayacağız. Unutmayalım, depreme hazırlıklı olmak bizim elimizde” ifadelerini kullandı.

Eğitime Önem Artıyor Eğitime Önem Artıyor

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere deneme sınavı desteği
Yaşam

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere deneme sınavı desteği

Eğitime büyük destekler sağlayan Şahinbey Belediyesi, öğrencilerin başarı ve seviyelerini yükseltmek için deneme sınavları yapıyor.

Eğitime destek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe etti
Yaşam

Eğitime destek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne hibe etti

Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında donanım malzemelerinin hibe edilmesi konusunda protokol imzalandı.

Eğitime detek Toplantısı
Bölgesel

Eğitime detek Toplantısı

Ardahan’da Eğitime Destek Platformu Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı işte detaylar..

Aydın Eğitime Desteğini Esirgemiyor
Yerel Yönetim

Aydın Eğitime Desteğini Esirgemiyor

Aydın’da en çok yatırımı eğitim hizmetleri aldı Haber Detayı..

Başkan Kayacan'dan Eğitime Destek Öğrencilerin Sağlığı İçin Eksikleri Giderdi
Bölgesel

Başkan Kayacan'dan Eğitime Destek Öğrencilerin Sağlığı İçin Eksikleri Giderdi

Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de etkili olan Covid-19 sebebiyle vatandaşların sağlığı için bir çok tedbir alındı ve alınıyor.

Başkan İsmail Özay’dan eğitime destek devam ediyor
Bölgesel

Başkan İsmail Özay’dan eğitime destek devam ediyor

Burdur'un Kemer İlçesi Belediye Başkanı İsmail Özay’dan eğitime destek devam ediyor. Kemer Belediyesi tarafından öğrencilere LGS’ye hazırlanmaları için kitap hediye edildi.