Ankara

Ek derslere yüzde 25, yurt dışındaki burslara yüzde 26-27 zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde öğretmenlere ve yurt dışında okuyan öğrencilere yönelik müjdeler verdi. Ek derslere yüzde 25, yurt dışındaki burslara yüzde 26-27 oranında zam yapılacağını açıkladı.

Ek derslere yüzde 25, yurt dışındaki burslara yüzde 26-27 zam

Öğretmenlere Ek Ders Ücretlerine Yüzde 25 Artış Müjdesi

2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere yönelik müjdeli bir haber verdi. Ek derslere yüzde 25 oranında bir artış yapılacağını duyurdu. Erdoğan, aylık ücretlerde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış olacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Türkiye'de eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, öğretmen sayısının arttığını ve derslik sayısının iki katına çıktığını ifade etti.

Yurt Dışında Okuyan Öğrencilere Burs Artışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışında lisansüstü eğitim alan öğrencilere yönelik de müjde verdi. Yurt dışında okuyan lisansüstü öğrencilerin burslarının ülkelerine göre değişik oranlarda artırılacağını açıkladı. Bu kapsamda burslarda ortalama yüzde 26-27 civarında bir zam yapılacağını belirtti.

Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte öğretmenler ve yurt dışında eğitim gören lisansüstü öğrenciler için mali desteklerin artırılacağı müjdesi verilmiş oldu.

Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve Cumhuriyetin 100. Yılı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde ayrıca 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başladığını ve bu yılın Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü olduğunu vurguladı. 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutlayacaklarını belirterek, bu önemli yıl dönümünün millet olarak gururunu yaşayacaklarını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonunu kamuoyuyla paylaştıklarını ve bu vizyonun farklı görüşlerden insanlar tarafından sahiplenildiğini söyledi. Türkiye Yüzyılı vizyonunun siyasi bir söylem olmadığını, tutarlı ve kapsamlı hedeflerin bir bütünü olduğunu vurguladı.

Öğretmenlere Teşekkür ve Vefa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlere ve eğitim camiasına teşekkür ederek, eğitimde fedakarca çalışan öğretmenlerin haklarını ödeyemeyeceklerini ifade etti. Öğretmenlerin millete hizmetleri için sözcüklerin yetersiz kaldığını belirtti ve öğretmenlerin Türkiye'nin her köşesinde aşkla çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca, şehit olan öğretmenlere, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden öğrencilere ve öğretmenlere rahmet diledi. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adının petrol sahasına verildiğini ve bu şekilde şehidin isminin nesilden nesle aktarılacağını açıkladı.

Erdoğan, Türkiye'nin 81 vilayetinde ilçelerden köylere kadar çalışan eğitim camiasının her bir neferine teşekkür etti ve öğretmenlerin millet için önemli bir görevi ifa ettiklerini söyledi.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu ve Eğitimde Yeni Dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonunun Türkiye'yi her alanda daha müreffeh bir geleceğe taşıyacağına inandıklarını vurguladı. Eğitimde de yeni bir dönemin kapılarını aralayacaklarını ifade ederek, bazı projelerin hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Bu projelerle Türkiye'nin daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğine olan inançlarını paylaştı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MEB'den deprem sonrası öğretmenler için ek ders ücreti kararı
Bölgesel

MEB'den deprem sonrası öğretmenler için ek ders ücreti kararı

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ek ders ücreti karşılığında çalışan usta öğretici ve ücret karşılığı derse giren öğretmenler, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle eğitime ara verilen günlerde, üzerlerindeki görevleri yapmış sayılacak ve ek ders ücretinden yararlanabilecek

Öğrenciyi Başarıya Götürecek Ders Çalışma Sistemi
Bölgesel

Öğrenciyi Başarıya Götürecek Ders Çalışma Sistemi

Öğrenciyi Başarıya Götürecek Ders Çalışma Sistemi Origin Akademi Kurucusu Cüneyd Baştanoğlu, zorlu sınav maratonunda öğrencileri başarıya götürecek ders çalışma sistemini anlattı.

Kayseri'de Müzeler 18 Mayıs'ta Ücretsiz!
Bölgesel

Kayseri'de Müzeler 18 Mayıs'ta Ücretsiz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzelerin 18 Mayıs günü ücretsiz gezilebileceğini açıkladı.

Antalya'ya 19 Mayıs Hediyesi! Ücretsiz Toplu Ulaşım
Bölgesel

Antalya'ya 19 Mayıs Hediyesi! Ücretsiz Toplu Ulaşım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda resmi plakalı otobüsler, Nostalji Tramvay ve Antray'da ücretsiz ulaşım imkanı sunacak.

Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Antalya Büyükşehir Belediyesi resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvay seferleri ücretsiz olacak.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin sınav ücretlerini kaymakamlık karşılayacak
Bölgesel

İhtiyaç sahibi öğrencilerin sınav ücretlerini kaymakamlık karşılayacak

Aydın’ın Karacasu ilçesinde ikamet eden ihtiyaç sahibi tüm öğrencilerin Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) giriş ücretleri Karacasu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak.