EKPSS tercihleri ne zaman son?

EKPSS, her dönem olduğu gibi bu dönemde ilgi görüyor. Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar EKPSS aracılığıyla memur olabiliyorlar. ÖSYM 2018/2 EKPSS kura ile engelli memur yerleştirme tercih kılavuzunu yayınladı! Peki, EKPSS tercihleri nasıl yapılır?EKPSS TERCİHLERİ …

EKPSS tercihleri ne zaman son?

EKPSS, her dönem olduğu gibi bu dönemde ilgi görüyor. Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar EKPSS aracılığıyla memur olabiliyorlar. ÖSYM 2018/2 EKPSS kura ile engelli memur yerleştirme tercih kılavuzunu yayınladı! Peki, EKPSS tercihleri nasıl yapılır?

EKPSS TERCİHLERİ NE ZAMANA SON?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca  (ÖSYM),Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarına yerleştirme yapmak için adaylardan  7 Aralık‘a kadar tercihleri alınacak.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kamu kurum ve  kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacak.

Yerleştirme işlemleri, EKPSS sonuçları ve kura usulü ile olacak.  Adayların, kadro tercihlerini yapabilmeleri için 2016-EKPSS veya 2018-EKPSS’ye  girmiş, 2016-Kura veya 2018-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekiyor.

EKPSS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar (yerleştirilen, yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayan, yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadronun niteliğini taşımadığı tespit edilen ya da yerleştirilerek ataması yapılan),daha sonraki merkezi yerleştirme işlemlerinde yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacak; kura ile yerleştirilenler ise mevcut kura kayıtlarıyla yerleştirmeye başvuramayacaklardır. Tercihte bulunacak adayların mağdur olmamaları açısından bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirilmek için yapılacak başvurularda uyulması gereken genel ve özel koşullar aşağıdadır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle okunması son derece önemlidir.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

 İlan edilen kadrolara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara tercihlerin son günü itibarıyla sahip olmaları gerekmektedir:

1) Türk vatandaşı olmak (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadrolara başvuramazlar.)

2) 18 yaşını tamamlamış olmak (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

4) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

5) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

6) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

7) Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,…ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

8) Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı
Bölgesel

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı

Muhtar Adayı Ali Uğurtay, Konak Mahallesi için vaatlerini sıraladı - Burdur'un Bucak ilçesinde seçim çalışmalarıyla herkesin beğenisini kazanan Konak Mahallesi Muhtar Adayı Ali Uğurtay, vaatlerini sıraladı.

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde,Uzman doktor Nur Banu Tatar Başaran hasta kabulüne başladı.

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!
Bölgesel

Burdur'da ambulansla araç çarpıştı!

Burdur'da meydana gelen kazada ambulans ve hafif ticari araç çarpıştı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.

Kayseri'de feci kaza: 1 ölü 3 yaralı
3. Sayfa

Kayseri'de feci kaza: 1 ölü 3 yaralı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde otomobil ile çarpışan motosikletin savrulduğu kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi yaralandı.

Kırıkkale'de traktörler alev alev yandı
3. Sayfa

Kırıkkale'de traktörler alev alev yandı

Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesinde tarla süren çiftçinin traktörü alevlere teslim oldu.

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı
Bölgesel

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı

Sefa Altun, Bucak Devlet Hastanesinde göreve başladı - Burdur'un Bucak ilçesinde, Bucaklı doktor Sefa Altun hasta kabulüne başladı.