Elver Engelli ve Yaşlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hafize Aydın Kınoğlu derneğin açılışı dolayısıyla yemek verdi.
Yapılan Organizasyona Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Emin Sözer, MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, MHP Kepez İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeliha Açık davetliler katıldı.
Sine Kültür Eğlence Merkezi sahibi Necdet Sine’nin katkılarıyla yapılan organizasyon da Elver Engelli ve Yaşlılar Sosyal Yardımlaşma Derneğinin amacı ve çalışmaları anlatıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Dernek Başkanı Hafize Aydın Kınoğlu” Dünya nüfusunun %8’ni, ülke nüfusumuzun ise % 12.50’sini kapsayan engelli yurttaşlarımız iş, istihdam ve eşit yurttaşlık hakkı istemektedirler. İnsan hakkı ve çağdaş yaşam gereği de bunu ön görmektedir.
Kimi görmediği bir dünyada, bir köşede karanlığıyla yaşıyordu. Kimi atamadığı adımların özlemiyle, kimi duyamadığı seslerle, içten içe haykırıyordu.
Yaşlılarımız yardıma ve ilgiye ihtiyaçları varken onları anlamak, imkân tanımak, hayata bağlamak gerekiyordu. Yaşamları zaten mücadele ile geçerken, onlara her konuda destek vermek amacıyla Antalya’da tüm engelli ve yaşlıların gözü, kulağı, eli ayağı olacak bir dernek kurmaya karar verdik.
İstedik ki onlarda bir çatı altında özel olduklarını, özenli olduklarını hissetsinler.
İstedik ki! Onların sorunları hepimizin sorunları olsun ve çözüm için birlikte mücadele edelim. İstedik ki, Antalya’daki tüm engellilerin, yaşlıların ve engelli dostlarının ortak bir adresi olsun. Bu hayallerle yola çıktık ve ELVER Engelli ve Yaşlılar Sosyal Yardımlaşma derneğini kurduk.
Bu dernek engelli kardeşlerimizin ve yaşlılarımızın yanında olmak isteyen herkesin destekleriyle çok güzel işlere imza atmak için istiyoruz. Bu çıktığımız yolda derneğimizin kuruluşunda ve yönetiminde görev yapan arkadaşlarım buradan bize bu gece katılarak destek veren sizlere de teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü ise yaptığı konuşmasında, engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız. Biz bu vatandaşlarımızın biraz da olsa sıkıntılarını azaltma adına bu dernekler üzerinden örgütlenerek daha güzel bir yaşam tarzı daha mutlu bir birey tarzını oluşturmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.
Elver Engelli ve Yaşlılar Sosyal Yardımlaşma Derneğin her türlü ihtiyaçlarında gereken yapılacaktır. Derneğimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim ifadelerini kullandı.
Daha sonra organizasyonu yapan Sine Kültür Eğlence Merkezi sahibi Necdet Sine’ye Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü ve ELVER Engelli ve Yaşlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hafize Aydın Kınoğlu ile birlikte plaket verildi.
Organizasyon türkülerle, halaylarla sona erdi.
Dernek Yönetimi
Hafize Aydın Kınoğlu, Nermin Say, Fatma Şahin, Muhlis Akpınar, Melek Akkuş
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)