Emeklilere Yeni Yılda Müjde İki Zam Birden Geliyor!

Yeni yılda emeklilere müjde! TÜİK'in 3 Ocak'ta açıklayacağı enflasyon rakamlarıyla birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam netleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütçe sınırlarını zorlama talimatıyla emeklilere çifte zam geliyor. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emeklilere Yeni Yılda Müjde İki Zam Birden Geliyor!

Yeni yılla birlikte emekli maaşlarına yapılacak zammı dört gözle bekleyen emekliye güzel haber geldi. Emekliye 2 zam birden yapılacak. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Geçim sıkıntı çeken emekli tek umudunu maaş zammına bağladı. Milyonlarca emekli yeni yılla birlikte maaşlarına yapılacak zammın ne kadar olacağını merak ediyor. TÜİK’in 3 Ocak’ta açıklayacağı enflasyon ile birlikte emeklinin de zam oranı kesinleşecek.

Ocak 2024'te 6 aylık enflasyon rakamlarının da netleşmesinin ardından SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ve bütün emekli maaşları için düzenleme yapılacak. Düzenleme kapsamında tüm emekliler zammı maaşlarını alabilecek.

Emekliler için ocak zammı bütçe çalışmaları tam gaz dam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekliler için bütçe sınırlarının zorlanması talimatını verdiği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler için bütçe sınırlarını zorlayın talimatını verdiği iddia ediliyor.

4 AYLIK ENFLASYON VE ZAM ORANI

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından gözler açıklanacak 6 aylık enflasyon oranlarına çevrildi. Enflasyonun belli olmasıyla birlikte memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı da belirlenecek.

Emekli zammı ve memur zammında refah payı hariç yapılan zam hesaplamalarına göre, 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 oldu.

YÜZDE 4’LÜK EK ÖDEME VERİLECEK

6 Aylık enflasyon oranlarına göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihi iple çekiyor. 6 aylık enflasyon oranı doğrudan kök maaşlara yansıyor. Örneğin refah payı hariç 10 bin TL kök maaşı olan emeklinin maaşı 13 bin 776 TL'ye çıkacak.

kaynak: Kamu son haber

Bu rakamın üzerine yüzde 4'lük ek ödemede verilecek. Böylelikle emekliye 14 bin 327 TL’ye yatacak. Emekli maaşlarının belli olmasına sayılı günler kala masada 5 ile 10 puanlık bir refah payının da olacağı iddia ediliyor.

EMEKLİYE 2 ZAM BİRDEN YAPILACAK

6 aylık enflasyonun belli olmasıyla birlikte emekli maaşlarındaki taban aylıklar da artacak. En düşük emekli maaşı için TBMM’de düzenlemeye gidilecek. Diğer zamlardan bağımsız şekilde karar veriliyor.

Mesela emekli maaşlarına yüzde 40 zam yapılırsa, SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı 10 bin 500 TL’ ye çıkacak. Yüzde 50 zam yapılması halinde ise SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı 11.000 TL'yi bulacak.

ŞİMŞEK YENİ SİSTEMİ İŞARET ETTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 ile birlikte emekli ve memur zamlarında yeni sisteme geçileceğini işaret etmişti. Şimşek, 'enflasyon beklentileri'ne göre ücret düzenlemelerinin yapılabileceğinin belirtmişti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kayseri'de Emeklilere Yönelik Hobi Bahçesi Kura Çekimi Başladı
Bölgesel

Kayseri'de Emeklilere Yönelik Hobi Bahçesi Kura Çekimi Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik 22 bin 647 başvurunun yapıldığı toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi kura çekimi başladı. Vatandaşlar, kura çekimini heyecanla takip ediyor.

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı
Bölgesel

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı

Özel bir bankada emekli olan Işıl çiftinin, emekli ikramiyesi ve ailesinin de desteği ile Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde yaptırdığı ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!
3. Sayfa

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. ‘Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor.

Ertemur Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız dedi
Bölgesel

Ertemur Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız dedi

Emeklilere yönelik açıklamalarda bulunan CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, “Emeklilerimizin alamadığı haklarını bir nebze telafi edebilmek adına Pamukkale Belediyesi’ni aldığımızda sosyal ve ekonomik desteklerimizle yanlarında olacağız” dedi.

Seferihisar’da emeklilere Destek Ödemesi!
Yaşam

Seferihisar’da emeklilere Destek Ödemesi!

Seferihisar Belediyesi, ilçede başvuru şartlarını sağlayan 135 emekli vatandaşın hesabına 2 bin TL yatırıldığını duyurdu.

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda
İş Dünyası

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı.