Burdur

Emeklilerin Sesini Duyurma Zamanı Geldi!

Tüm Emekliler Derneği Burdur Şubesi Başkanı Mahmut Kalkan, hükümetin SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yaptığı düzenlemeleri eleştirerek, emeklilerin mağduriyetini dile getirdi. Kalkan, en düşük emekli aylığının 17.000 TL asgari ücret seviyesine getirilmesi talebinde bulundu.

Emeklilerin Sesini Duyurma Zamanı Geldi!

TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ BURDUR ŞUBESİNDEN DUYURU: EMEKLİLERİN SESİNİ DUYURMA ZAMANI!

Tüm Emekliler Derneği Burdur Şubesi Başkanı Mahmut Kalkan, emeklilere yönelik hükümet düzenlemelerine dair bir duyuru yaparak, emeklilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. İşte Başkan Kalkan'ın duyurusu:

"Sevgili Emekliler, Değerli Üyelerimiz!

Hükümetin SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik yaptığı düzenleme, maalesef beklentilerimizi karşılamamıştır. %5 ek zam ile %37'den %42'ye çıkan düzenleme, adaletsiz ve haksız bir şekilde SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizi tatmin etmemiştir. Yıllarca alın teriyle çalışan SSK'lılarımız ve Esnaf-Sanatkarlarımız, hak ettikleri emeklilik maaşının keyfini sürememektedir.

2002 yılında asgari ücretli 185 TL maaş alırken en düşük emekli aylığı 257 TL idi. 2016'da asgari ücret 1301 TL iken en düşük emekli aylığı 1265 TL'ye geriledi. 2023 yılı itibariyle en düşük emekli maaşı 7.500 TL iken asgari ücret 11.600 TL olmuştur. Aradaki makas %50'ye ulaşmıştır. Bu durum emeklilerimizi zor durumda bırakmış, hayat pahalılığı ve giderlerin artışı ile başa çıkamaz hale gelmiş bulunmaktayız.

2024 yılı Ocak ayında asgari ücret 17 bin TL, en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olmuştur. Aradaki fark %70'e çıkmıştır. Emeklilerimiz, bu şartlar altında maalesef torunlarına harçlık veremeyecek duruma gelmiştir.

Bizler Tüm Emekliler Derneği olarak, emeklilerimizin mağduriyetinin giderilmesi ve insanca yaşayacakları bir düzenleme talep ediyoruz. En düşük emekli aylığının 17.000 TL asgari ücret seviyesine getirilmesini istiyoruz.

Bir milletin emeklisi, devletin aynadaki yansımasıdır. Bu nedenle taleplerimizin dikkate alınmasını, emeklilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesini istiyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı
Bölgesel

Emekli ikramiyesini çocuklar için kullandı

Özel bir bankada emekli olan Işıl çiftinin, emekli ikramiyesi ve ailesinin de desteği ile Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Taşlıca Köyünde yaptırdığı ilkokul düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!
3. Sayfa

Dikkat Emekliler! Dolandırıcılar Sanal Ortamda Devriye Geziyor!

Emekli maaşlarında yaşanan promosyon hareketliliği ile birlikte dolandırıcılar da sanal ortamlarda devriye gezmeye başladı. ‘Banka promosyonu arttırdı’ ve ‘maaşınızı evinize kadar getiriyoruz’ gibi vaatlerle telefona gönderilen linkler üzerinden emekliler dolandırılıyor.

Ertemur Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız dedi
Bölgesel

Ertemur Emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız dedi

Emeklilere yönelik açıklamalarda bulunan CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, “Emeklilerimizin alamadığı haklarını bir nebze telafi edebilmek adına Pamukkale Belediyesi’ni aldığımızda sosyal ve ekonomik desteklerimizle yanlarında olacağız” dedi.

Seferihisar’da emeklilere Destek Ödemesi!
Yaşam

Seferihisar’da emeklilere Destek Ödemesi!

Seferihisar Belediyesi, ilçede başvuru şartlarını sağlayan 135 emekli vatandaşın hesabına 2 bin TL yatırıldığını duyurdu.

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda
İş Dünyası

Emekliler merakla bekliyordu! Emekli bayram ikramiyeleri bu tarihte hesaplarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin merakla beklediği Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Gününde Emekli Olamayan Çiftçilere Müjde!
Yaşam

Gününde Emekli Olamayan Çiftçilere Müjde!

Üye kayıtlarını usule uygun yapmadığı iddia edilen Yenişehir Ziraat Odası’nın hatası yüzünden gününde emekli olamayan çiftçinin sorunu çözüldü.