Burdur

En Güzel Burdur Fotoğrafları Yarışması Başlıyor!

BAKA, TFSF işbirliğindeki yarışmada; Burdur’un antik kentleri, kültürel değerleri ile eko turizmdeki potansiyelini en iyi anlatan enstantaneler seçilecek

En Güzel Burdur Fotoğrafları Yarışması Başlıyor!

Burdur Valiliği öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), önemli antik kentleri, müzeleri, eko-turizm olanakları, kültürel ve tarihi çeşitliliklerinin tanıtılıp farkındalığın artırılması, kırsal turizmin canlandırılması amacıyla ‘Burdur’ temalı fotoğraf yarışması düzenledi. BAKA’nın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğindeki fotoğraf yarışması için başvurular 2 Eylül 2019’a kadar yapılabilecek. ‘Antik Kentleri ve Kültürel Değerleri ile Burdur’ ve ‘Eko Turizm Alanları ile Burdur’ adlı 2 kategorideki yarışmaya; doğayı, gezmeyi, yeni yerler görmeyi, fotoğraf çekmeyi seven genç, yaşlı, amatör, profesyonel tüm fotoğraf tutkunları 4’er eserle başvurabilecek.

BAKA, Batı Akdeniz’deki lavanta, gül, tarih ve eko turizmi potansiyelinin tanıtımı ve bilinirliğiyle sürdürülebilir turizmin oluşturulması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde çalışmalarını sürdürüyor. BAKA’nın TFSF ile işbirliğinde düzenlediği ve genç, yaşlı, amatör, profesyonel tüm fotoğraf tutkunlarına açık “Burdur” temalı ulusal fotoğraf yarışması ‘Antik Kentleri ve Kültürel Değerleri ile Burdur’ ve ‘Eko Turizm Alanları ile Burdur’ isimli iki kategoride gerçekleştiriliyor.

Fotoğraf tutkunları ‘Burdur’ temalı ulusal fotoğraf yarışmasına şartnameye uygun sayısal renkli siyah-beyaz 4’er eserle katılabilecek. Fotoğraflarda; ildeki antik kentler, müzeler, eko-turizm olanakları gibi kültürel ve tarihi çeşitlilikler, Sagalassos, Kibyra ve Kremna gibi antik kentler, Hacılar Höyüğü tarihi hanlar, kültürel etkinlikler, yöresel yemekler, yerel sazlar ile sanatçılar, folklor, yayla ve yünüm büğet şenlikleri gibi Burdur’a özgü kültürel değerler, Salda ve Burdur gölleri, Salda Kayak Merkezi, İnsuyu Mağarası, Aziziye Yaylası, Karacaören Baraj Gölü, Bucak Kent Ormanı, Kuş gözlem noktaları, Akçaköy lavanta tarlaları gibi doğal eko turizm alanlarının yansıltılması bekleniyor.

Başvuruların 2 Eylül 2019’a kadar sürecek ‘Burdur’ fotoğraf yarışmasına yarışmasında kategorilerde jürinin değerlendirmesiyle seçilecek birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin, üçüncülere bin TL ile BAKA Özel Ödülü, sergileme ve satın alma ödülleri de verilecek. Yarışmanın şartnamesine; BAKA’nın www.baka.gov.tr sitesi ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) www.tfsf.org.tr kurumsal internet sitelerinden ulaşılabiliyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Emirhan Aydın Fotoğrafçılık Bucak'ta hizmetinizde
Tanıtım

Emirhan Aydın Fotoğrafçılık Bucak'ta hizmetinizde

Emirhan Aydın Fotoğrafçılık, Burdur'un Bucak ilçesinde hizmete açıldı.

Burdur temsil ettiler! 3 madalya ile gururlandırdılar
Bölgesel

Burdur temsil ettiler! 3 madalya ile gururlandırdılar

Spor Toto Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na Burdur'dan katılan genç sporcular madalyalarla geri döndüler. Burdurlu gençler başarılarıyla göğsümüzü kabarttılar.

Burdur'un gurur kaynağı oldular Türkiye Derecesiyle döndüler
Bölgesel

Burdur'un gurur kaynağı oldular Türkiye Derecesiyle döndüler

Burdur'un Alpaslan Alican Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, bu yıl 7. sezonu düzenlenen CryptoMath matematiksel şifreleme yarışmasında Türkiye derecesi elde etti. Yarışmada birçok öğrenci Türkiye genelinde üst sıralarda yer alarak Burdur'u gururlandırdı.

Bucak İmam Hatipli gençlerden göğsümüzü kabartan başarı
Bölgesel

Bucak İmam Hatipli gençlerden göğsümüzü kabartan başarı

Burdur geneli Mesleki yarışmalarda 6 kategoride Bucak Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi 4 il birinciliği ve 1 il ikinciliği ile yarışmalara damgasını vurdu.

Bucaklı minikler kupa ve madalya ile döndüler
Spor

Bucaklı minikler kupa ve madalya ile döndüler

Burdur'da düzenlenen okullar arası artistik Cimnastik turnuvasında Bucaklı minikler rüzgar estirdi. İşte detaylar...

Dünya şampiyonasında Burdur'un gururu oldular
Spor

Dünya şampiyonasında Burdur'un gururu oldular

Dünya Şampiyonasının ilk gününde Tefenni Belediye Spor Kick boks takımı rüzgar gibi esiyor. İşte detaylar...