Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal destek sisteminde köklü bir değişikliğe gidileceğinin sinyallerini verdi. AK Parti Akyurt Teşkilatı’nın iftar programında önemli açıklamalarda bulunan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturaları için artık nakdi destek modeline geçileceğini duyurdu. Yeni sistemle birlikte, gerçek ihtiyaç sahiplerine daha fazla kaynak ayrılması hedefleniyor.
Mevcut sistemde devletin elektrik ve doğal gaz faturalarının büyük bir kısmını sübvanse ettiğini hatırlatan Bakan Bayraktar, yeni dönemde bu stratejinin değişeceğini belirtti. Vatandaşın hesabına kış aylarında belirli bir miktar paranın doğrudan yatırılmasını öngördüklerini ifade eden Bayraktar, "İhtiyacı olmayanları sistemden çıkaralım, gerçek ihtiyaç sahibine daha fazla destek verelim istiyoruz. Vatandaşlarımızı nakdi olarak destekleyerek bu süreci daha şeffaf ve verimli hale getireceğiz." sözlerini kullandı.
Sınır komşularındaki çatışma risklerine, özellikle İran çevresindeki gerilimlere dikkat çeken Bayraktar, Türkiye’nin ekonomik ve siyasi açıdan sarsılmaz bir yapıda olması gerektiğini vurguladı. Enerjide bağımsızlığın ekonomik gücün anahtarı olduğunu söyleyen Bakan, Somali ve Pakistan gibi bölgelerdeki enerji arama faaliyetlerinin kararlılıkla süreceğini ekledi.
Mavi Vatan ve yurt dışı operasyonlarından rahatsızlık duyan odaklara rağmen, enerji için dışarıya ödenen paranın ülke içinde kalması için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.
Konuşmasında 28 Şubat sürecine de atıfta bulunan Bayraktar, Türkiye’nin zorlukları aşma kapasitesine olan güvenini tazeledi. "Ekonomi, savunma ve siyasi anlamda güçlü bir Türkiye için birlik şart" diyen Bakan, milletiyle omuz omuza veren bir Türkiye'nin aşamayacağı hiçbir engel olmadığını ifade ederek sözlerini noktaladı.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)