İstanbul

Enflasyon farkı memur ve emeklinin maaşını nasıl etkileyecek?

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı da belli oldu. Memur ve memur emeklisi ocak ayında alacakları yüzde 15'lik zamma şimdiden enflasyon farkı almaya hak kazandı.

Enflasyon farkı memur ve emeklinin maaşını nasıl etkileyecek?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklinin alacağı enflasyon farkı da netleşiyor. SGK ve BağKur emeklilerinin 2 aylık enflasyon farkı yüzde 19,5 oldu. Memur ve memur emeklisi de ocak ayında enflasyon farkı almaya şimdiden hak kazandı. Ancak bu zamlar, ocak maaşlarına yansıyacağı için eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının verisi ile netleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuzda yüzde 9,49 artan enflasyon ağustosta yüzde 9,09 arttı. Böylece SGK ve BağKur emeklilerinin 2 ayda alacağı enflasyon farkı yüzde 19,5 oldu. Memur ve memur emeklisi de ocak ayında alacakları yüzde 15'lik zamma şimdiden enflasyon farkı almaya hak kazandı. Ancak rakamın kesinleşmesi için eylül, ekim, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon verisinin de açıklanması gerekiyor.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI GEÇEN HAFTA BELLİ OLDU

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, geçtiğimiz perşembe günü memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı için kararını verdi. Buna göre 2 yıl için yüzde 110 zam isteyen memurlara, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE ENFLASYON FARKI GÖRÜNDÜ

Ocak ayında memur ve memur emeklisinin alacağı yüzde 15'lik zamma enflasyon farkı da eklenecek. Memur ve memur emeklisi 2 aylık enflasyon rakamlarına göre şimdiden fark almaya hak kazandı.

KESİN ORAN 4 AYLIK ENFLASYON VERİSİYLE NETLEŞECEK

Memur ve memur emeklisi ile SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayında alacağı enflasyon farkının netleşmesi için 4 aylık verinin daha açıklanması bekleniyor. Milyonların maaş zammı eylül, ekim, kasım ve aralık ayı verisinin açıklanmasıyla netleşecek.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Fatma Şahin GTO Meclisi'nde
Bölgesel

Fatma Şahin GTO Meclisi'nde

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyeleri ile TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi.

Üsküdar’da enflasyon savaşçısı lokantaya ilgi büyük
Bölgesel

Üsküdar’da enflasyon savaşçısı lokantaya ilgi büyük

Üsküdar’da esnaf lokantası herkes yemek yiyebilsin diye ’3 tabak yemek 75 lira’ kampanyası başlattı. Enflasyona meydan okuyan lokanta vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Bu kampanyadan gün içerisinde binlerce kişi faydalanıyor.

Tarımda üretici enflasyonu şubatta ne kadar oldu?-Haberler
Yaşam

Tarımda üretici enflasyonu şubatta ne kadar oldu?-Haberler

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 Şubata ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıkladı. Tarımda üretici enflasyonu şubatta yüzde 58,29 oldu.

Enflasyon Şubat'ta da Yükselmeye Devam Etti
İş Dünyası

Enflasyon Şubat'ta da Yükselmeye Devam Etti

Enflasyonda son durum ne? Şubat ayı TÜFE ve Yİ-ÜFE rakamları belli oldu. TÜİK Şubat ayı TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı. Enflasyondaki son durum hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

OYAK Yatırım'ın Özkaynakları 5 Milyar TL'yi Aştı!
İş Dünyası

OYAK Yatırım'ın Özkaynakları 5 Milyar TL'yi Aştı!

OYAK Yatırım Menkul Değerler A.Ş., 2023 yılında özkaynaklarının 5 milyar TL'yi aştığını ve net kârının bir önceki yıla göre yüzde 91 artarak 2 milyar TL'ye ulaştığını duyurdu.

Abdullah Kiraz'dan Enflasyon Muhasebesi Semineri!
Etkinlik

Abdullah Kiraz'dan Enflasyon Muhasebesi Semineri!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Akademi ve Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası iş birliğinde 'Vergi Usul Kanununa Göre Enflasyon Muhasebesi Uygulaması' eğitimi düzenlendi. Yeminli Mali Müşavir Abdullah Kiraz'ın sunumuyla gerçekleştirilen eğitime iş dünyası temsilcileri büyük ilgi gösterdi.